Mii de utilizări ale stațiilor electrice montate de Primăria Municipiului Timișoara

Stațiile de încărcare ale PrimărieiMunicipiuluiTimișoarapentruvehiculeelectrice au înregistratdoarînlunaoctombrieaproape 3.300 de încărcări. Timișorenii au consumat 61.000 de kWh de electricitatepentru a-și încărcavehiculul.

„Am înregistrat un succespentrușoferii care alegvarianteecologicepentruvehiculelepersonaleși am primitfelicitări de la cei care știucă nu e o problemăsăplăteștipentrucombustibilul pe care-l consumi. Cu 6-7 încărcăriînmedie pe zi, ne apropiem de media internaționalășiurmeazăsămaimontăm o serie de încă 21 de stațiiprintr-un proiect al Aquatim, investițieaflatăacumînfaza de proiectare”, transmiteprimarulTimișoarei, Dominic Fritz.

Înseptembrie au fostpuseînfuncțiunecele 16 stații de încărcarepentruvehiculeelectrice, realizateprintr-o investiție cu finanțarenerambursabilă din parteaFondului de Mediu. Prețul de încărcareeste de 1,05 lei/kWh.

În total au fostînregistrate 3.285 de încărcăriînperioada 01.10-31.10.2022, cu un numărmediu de 6,6 încărcărizilnice pe stație, ceeaceapropieTimișoara de media globală a încărcărilorzilnice la astfel de stațiielectrice.

Stațiile de încărcare se aflăînurmătoarelelocuri:

 1. Bd. I.C. Brătianu (parcarea de pe bulevard);
 2. CaleaAradului (nr. 101, sprestradaCugir);
 3. PiațaIancuHuniade (parcare);
 4. Acad. Alex. Borza-str. Michelangelo;
 5. Str. Martin Luther (parcarea din vecinătatea de vest a Bastionului);
 6. Str. Gheorghe Dima (parcarea de lângăintrareaînParcul Botanic);
 7. Bd. Take Ionescu (învecinătateaimobilului cu nr. 44);
 8. Piața 700 (învecinătateapieței);
 9. Bd. Republicii / str. Paris;
 10. Bd. Revoluției din 1989 (învecinătateaimobilului cu nr. 14);
 11. Splaiul Nicolae Titulescu (învecinătateaPodului de Fier);
 12. Bd. Mihai Viteazul (înapropiereaintersecției cu str. Virgil Madgearu);
 13. Bd. Mihai Viteazul (înapropiereaintersecției cu str. Virgil Madgearu);
 14. Str. Plauțius Andronescu (învecinătateaimobilului cu nr. 10);
 15. Str. Aștrilor (Al. Martir Eugen Nagy) – parcareaȘcoliiGenerale nr. 30;
 16. Bd. 16 Decembrie 1989 / RusuȘirianu.

Cei care deținautovehiculeelectrice pot folosistațiile de încărcareprindescărcareaaplicației EVGO SMART CHARGE (disponibilăgratuit pe Play Store și AppStore). Aplicațiaconțineși o hartă care se actualizeazăîntimp real cu stațiiledisponibileînorașși cu locurile de încărcarelibere. De asemenea, plata se face tot prinintermediulaplicației.

Lucrările de instalareșitestare ale stațiilor de încărcarerapidă au fostasigurate de către S.C. EVGO GREEN MOTION S.R.L. și au avut o valoare de 2,2 milioane de lei, fără TVA. Din aceastăsumă, 90% reprezintăfinanțarea de la AdministrațiaFonduluipentruMediu.

ServiciulComunicare

The post Mii de utilizări ale stațiilor electrice montate de Primăria Municipiului Timișoara first appeared on Primăria Municipiului Timișoara.

Source