Mai  multe săli de clasă la Școala Gimnazială numărul 7 din zona Calea Lipovei

La termenul limită pentru depunerea ofertelor de către firmele care doresc să execute servicii de proiectare (faza Proiect Tehnic) aferente obiectivului de investiții „Extindere corp clădire C1 la Școala Generală nr. 7, str. I.I. de la Brad, nr. 2, Timișoara, jud. Timiș” s-au înscris doi ofertanți: Total Business Land SRL și DOR CONSULT, etapa următoare fiind analizarea ofertelor.

„Cu fiecare investiție creștem capacitatea și îmbunătățim calitatea infrastructurii de învățământ din Timișoara. Gimnazială 7, la fel ca multe alte școli, nu dispune de destul spațiu pentru numărul mare de copii care frecventează această școală. Faptul că există o cerere mare pentru învățământul timișorean, chiar din zonele învecinate Timișoarei ne amintește de interesul care există pentru serviciile educaționale din oraș, dar pune și o presiune suplimentară pe noi să recuperăm zeci de ani în care infrastructura școlară a fost neglijată,” transmite viceprimarul Timișoarei, Ruben Lațcău.

Școala Gimnazială nr.7 „Sf. Maria” din zona Calea Lipovei este una dintre unitățile de învățământ timișorene pentru care este nevoie de extinderea spațiilor și realizarea de noi amenajări. Având 1929 ca an de înfiinţare a Şcolii Primare Nr. 12, din Timişoara Vii, micuța școală de cartier s-a transformat de-a lungul timpului. La 1 septembrie 1971 cuprindea patru clădiri și îi era arondată cea mai mare circumscripţie şcolară din oraş, care cuprindea cartierul ,,Între Vii”, care se întindea de la calea ferată, la est, până la Calea Aradului, la vest, pentru ciclul gimnazial fiind cuprinsă şi Dumbrăviţa. Ca urmare a începerii construcţiilor de blocuri, numărul elevilor a crescut în fiecare an şi şcoala a

devenit neîncăpătoare.

În prezent, la Școala Gimnazială nr.7 învață 1547 de elevi.

Pentru a crește spațiile destinate educației, Primăria Timișoara dorește realizarea în această școală a unui obiectiv de investiții care să vizeze extinderea unui corp vechi de clădire, prin adăugarea unui nou imobil cu trei etaje, care să aducă 17 săli de clasă în plus, un amfiteatru, o sală multifuncțională, un atelier, cabinete, grupuri sanitare și alte amenajări și dotări. 

Conform contractului de servicii, executantul va realiza Proiectul Tehnic, obținerea avizelor și va asigura asistența tehnică pe tot parcursul execuției. Valoarea estimată a contractului de proiectare: 216.000 de lei, fără TVA, durata: 90 de zile.

Valoarea estimată a obiectivului de investiții va fi stabilită prin Proiectul Tehnic, iar finanțarea se va face prin alocare de la bugetul local.

Serviciul Comunicare

The post Mai  multe săli de clasă la Școala Gimnazială numărul 7 din zona Calea Lipovei first appeared on Primăria Municipiului Timișoara.

Source