Astăzi, Comisia de circulație a decis și renunțarea la unele sisteme de semaforizare

Comisia de circulație de la nivelul Primăriei Timișoara a decis astăzi, ca pe toate sectoarele de drum public din municipiu viteza de circulație maximă admisă să fie de 50 km/oră, începând de la data de 1 Decembrie 2021. Decizia a fost luată cu unanimitate de voturi pentru siguranța participanților la traficul rutier și vizează, de fapt, câteva marile artere de ieșire din oraș, cum ar fi: Calea Torontalului, Calea Aradului, strada Simion Bărnuțiu, bd. Take Ionescu, bd. Liviu Rebreanu.

O altă decizie aprobată în ședința de astăzi a fost cea de desființare a instalațiilor de semaforizare din 5 intersecții, unde nu se justifică prezența acestora:

-Piața Iuliu Maniu;

-bd. Regele Carol I- str. Iancu Văcărescu;

-str. Dr. Iosif Nemoianu-str. Dr. Liviu Gabor;

-Piața Mărăști;

-str. Mihail Kogălniceanu-str. Avram Imbroane-(Gara de Est).

Semafoarele respective sunt pe intermitent în clipa de față și vor fi date jos, etapizat, până la sfârșitul anului.

Este prima etapă dintr-un proces mai amplu de verificare și eficientizare a sistemului de management al traficului, în următoarea etapă fiind testată semaforizarea din alte 15 intersecții. Menționăm că se împlinesc 5 ani de la finalizarea implementării sistemului de management al traficului, dată de la care pot fi operate modificări.

„Aceste corpuri de semaforizare nu au foarte multă utilitate în clipa de față, cât funcționează pe galben intermitent. Cu ocazia asta, le vom putea depozita și refolosi pentru viitoare proiecte de infrastructură ale orașului. Scopul nostru este să eficientizăm sistemul de semaforizare din oraș și vom supune mai multe intersecții semaforizate unei analize. Din acea analiză vom pune, de test, mai multe semafoare pe intermitent, pentru a afla dacă sunt chiar necesare, în vederea desființării lor”, a declarat viceprimarul Ruben Lațcău

Serviciul Comunicare

The post Limita legală de viteză din Timisoara revine la 50 de km/oră pe marile artere first appeared on Primăria Municipiului Timișoara.

Source