Administrația locală din Șelimbăr a urcat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice licitația de construire a noului sediu al primăriei.

Imobilul va fi construit pe un teren de 964 de metri pătrați, la intersecția străzilor Mihai Viteazu și 1 Decembrie. Clădirea va avea un nivel de înălțime S+P+2E, și o suprafață construită de 390 de metri pătrați.

Valoarea totală a proiectului este de 10,03 milioane de lei, iar termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 2 august, conform site-ului SEAP.

În anul 2020, administrația locală a cedat sediul primăriei școlii din localitate, iar acum activitatea se desfășoară în fostul cămin cultural și în containere provizorii.

”Cu gândul la copiii ce vor începe noul an școlar în contextul pandemiei SARS-COV2 și luând în calcul respectarea măsurilor de distanțare dispuse de autorități conform cărora fiecare elev ar trebui să beneficieze de un spațiu suplimentar de siguranță, am decis mutarea sediului administrativ al Primariei Comunei Șelimbăr în clădirea căminului cultural din centrul comunei. În plus, vom ceda actualul sediu al Primariei Comunei Șelimbăr, Școlii Generale “Mihai Viteazu” începând cu 1 noiembrie 2020. Propun acest termen pentru a putea fi efectuate lucrările necesare de transformare a actualului sediu în spații adecvate desfășurarii orelor de curs, conform normativelor în vigoare”, a anunțat Marius Grecu în urmă cu trei ani.

”Analizăm de foarte multă vreme mutarea sediului administrativ al primăriei, proces care de altfel este unul foarte complex. Am luat în calcul și opțiunea de a închiria un spațiu existent, dar și varianta de a închiria o construcție modulară. Ambele opțiuni s-au dovedit a fi extrem de costisitoare din punct de vedere financiar. În aceste condiții soluția optimă este relocarea primariei în clădirea căminului cultural din centrul localității, acest spațiu aparținând domeniului public al comunei Șelimbăr. Este o soluție temporară, până la construirea noului sediu al Primăriei”, a mai spus atunci Marius Grecu.

Source