Duminică 19 mai 2024 Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, a binecuvântat  demisolul bisericii cu hramurile „Sfântul Arhidiacon Ștefan și Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Șelimbăr, biserica aflată în construcție din anul 2022, anunță Mitropolia Ardealului.

Alături de comunitatea locală s-au aflat doamna Raluca Turcan, ministrul Culturii, doamna Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu, primarul Șelimbărului, dl. Marius Grecu și alte oficilități, notează site-ul Mitropoliei Ardealului.

„Este pentru noi o mare bucurie. Ne bucurăm cu toții pentru că de la punerea pietrei de temelie nu a trecut mult si iată că acum am făcut prima oprire aici, în demisolul acesta pe care l-am binecuvântat și am binecuvântat altarul acesta, pentru ca lucrarea spirituală care este în sarcina preotului paroh să se poată desfășura în condiții optime. (…) Știm că, odată cu construcția bisericii din zid, se va zidi și comunitatea dimprejurul Bisericii, iar credincioșii care vor veni aici își vor regăsi dragostea lor marcată în construcția aceasta ” a spus ierahul.

„E un moment de bucurie pentru că în această comunitate v-ați dorit foarte mult această biserică și faptul că sunteți alături de biserică, de preoți, de cei care pun umărul la realizarea acestei biserici nu mă face să cred decât un singur lucru: că sunteți oameni buni, că sunteți oameni care cred în valorile frumoase și temeinice ale nației noastre. Vă doresc viață frumoasa, multă putere și să încercăm, cu toții, să ne uităm spre lucrurile bune care ne unesc pentru că, din păcate, e multă dezbinare în societate, în comunități și cred că oamenii care au credință în suflet cred în lucrurile valoroase, lucruri care pot să-i unească pe oamenii buni în jur și să construiască pentru fiecare, acolo unde se află, o lume și o comunitate mai bună” a transmis Raluca Turcan ministrul Culturii.

„Vă felicit și vă mulțumim că sunteți o comunitate atât de credincioasă și de bună și de apropiată de tot ceea ce poate să se facă, de toți cei care pot să facă lucruri bune pentru dumneavoastră. Continuați pe această cale pe care ați pornit și Dumnezeu să ne ajute ca lucrurile bune, adevărul, bunătatea, să triumfe și să aducă numai bine tuturor. Doamne ajută și sănătate!” a exclamat Daniela Cîmpean președinta Consiliului Județean Sibiu.

Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Laurențiu al Ardealului l-a hirotesit pe preotul paroh Ioan Șchiau întru iconom stavrofor. De asemnea, Părintele Mitropolit Laurențiu a oferit distincția „Dimitrie Cunțan” pentru cântăreți bisericești domnului Nicolae Rusan, precum și acte de cinstire domnilor Marius Grecu și Cornel Oană, primarul și viceprimarul comunei Șelimbăr.

Sursa foto: Mitropolia Ardealului

Source