Investiții la Colegiul Național “C. D. Loga” 

Colegiul Național C.D. Loga va avea un nou acoperiș. Corpul care include sala festivă a liceului a fost realizat în 1949 și face parte din ansamblul de clădiri monumente istorice de interes local. 

De curând, primarul Dominic Fritz a semnat contractul pentru reabilitarea acoperișului Sălii festive a Colegiului. Este o investiție în valoare de peste aproape 575.000 de lei (574,799,49 fără TVA), cu o durată de implementare a contractului de 7 luni.

Lucrările de intervenție includ înlocuirea învelitoarei de țiglă ceramică, ignifugarea și izolarea termică interioară a structurii și izolarea plăcii de peste etaj cu două straturi de vată minerală bazaltică. Lucrările nu vor afecta detaliile arhitecturale ale clădirii.

Conform auditului energetic aferent investiției, consumului de energie pentru încălzirea clădirii va fi redus cu aproximativ 60.000 de kWh/an.

Primăria Municipiului Timișoara a angajat în anii precedenți investiții în reabilitarea clădirii, atât exteriorul, cât și spațiile interioare, precum și dotări pentru clase și laboratoare. Acest contract completează lucrările efectuate în anii trecuți.

Prezent astăzi la festivitatea de absolvire a elevilor din clasele a XII-a a Colegiului, primarul Dominic Fritz a declarat: “La ceremonia de astăzi de absolvire, chiar în clădirea în care vom realiza această investiție, am văzut tineri foarte bine pregătiți, nerăbdători să facă următorul pas. Ei sunt viitorul Timișoarei și indiferent de drumul pe care îl aleg, întotdeauna își vor avea locul lor aici, în Timișoara. Mă bucur că putem să continuăm investițiile la clădirea Colegiului, investiții de care vor beneficia generațiile următoare de viitorii absolvenți”.

Serviciul Comunicare

The post Investiții la Colegiul Național “C. D. Loga”  first appeared on Primăria Municipiului Timișoara.

Source