Casa de Cultură în luna Iunie

Pas cu pas, Casa de Cultură devine un operator cultural important al orașului, prin proiecte proprii, pe termen lung.

 1. CIREȘAR · 1 iunie

Ziua de 1 Iunie aduce, în Parcul Copiilor, activități diverse pentru copii și părinți, propuse atât de partenerii noștri locali, cât și de oaspeți de seamă din orașul înfrățit, capitală europeană a culturii în acest an, Novi Sad, prin prezența Școlii de tamburași „Sava Vukosavljev”, din cadrul Centrului de Cultură a Tamburașilor al orașului Novi Sad, de la 16:45.

Activitățile sunt alese și organizate astfel încât fiecare să găsească ceva de făcut în Parcul Copiilor, de 1 Iunie.

 • JOC ȘI COMUNITATE Demonstrații cu ISU, IPJ, IJJ, ANA și Crucea Roșie; prezentarea echipamentelor și a tehnicilor de intervenție; exerciții demonstrative cu câini și expuneri de tehnică de intervenție; prezentări AQUATIM; plimbări cu trotinete și biciclete împreună cu STPT
 • JOC PE APĂ Plimbări ghidate cu vaporetto (plecări din oră în oră, din stația Pârvan)
 • JOC ȘI NATURĂ Ateliere ecologice cu materiale reciclabile, „Ițe încâlcite” – povești cu semințe și hârtie reciclată
 • JOC ȘI CREATIVITATE Ateliere creative, jucării din lemn
 • JOC ȘI POVEȘTI Teatru de păpuși și ateliere de lectură în compania Editurii Nepsis, singurul editor local de carte pentru copii
 • JOC ȘI SPORT Activități sportive pentru copii și un campionat de „Rațele și vânătorii”, de la ora 11:00
 • JOC LA SCENĂ Spectacole pentru copii, la Amfiteatru, de la ora 9:45. Spre seară, după tamburașii de la Novi Sad, pe la Amfiteatru vor trece tamburașii Liceului „Dositei Obradovic” din Timișoara, precum și spectacolul pentru copii „Iovan Iorgovan”, cu coregrafie și muzică live, în interpretarea Ansamblului Timișul Junior, pe care îl vom revedea într-un spectacol dedicat, de la ora 18:00. Programul se încheie la 19:30, „în lumea lui Disney”, cu proiecții și melodii din filmele Disney, interpretate de corul „Ion Românu”, al Filarmonicii „Banatul”.
 • RUGA MEHALA · 2-3 iunie 2022

Pentru prima dată, Ruga din Mehala nu este un simplu eveniment, ci un parteneriat între Casa de Cultură, Școala Gimnazială nr. 19 „Avram Iancu” și Arhiepiscopia ortodoxă a Timișoarei.

Program:

Joi 2 iunie

10:00            Biserica din Mehala                            Sfânta Liturghie

10:00-15:00  Piața Avram Iancu                              Ateliere de meșteșuguri

10:00            Școala Gimnazială 19 „A. Iancu”         Concurs de șah, fotbal, istorie

12:30            Școala Gimnazială 19 „A. Iancu”

          „Despre eroi și despre cinstirea lor de Înălțare”

Dialog al copiilor cu Pr. Cristian Constantin și Pr. George Moșneguțu

18:00            Biserica din Mehala                            Vecernie

19:00-22:00  Piața Avram Iancu                              Spectacol și joc de Rugă

Invitați: Ansamblul Timișul, Dumitru Stoicănescu, Felicia Stoian, Doriana Talpeș, Mariana Zota, Lioara Boșcu, Adi Bihoi, Cornel Brici, Ana-Maria Moldovan, Ana-Gabriela Coțe, Maria Șaptebani, Bianca Opariuc. Prezintă Felicia Stoian

Vineri 3 iunie

10:00-15:00  Școala Gimnazială 19 „A. Iancu”         Ateliere de meșteșuguri

 • LIR’ART · 7-9 iunie, ora 11

Continuăm atelierele noastre de marți, destinate copiilor din clasele primare, cu Oana Bolog-Bleich și Asociația Via Rumania Cultura, cu sprijinul căreia aducem la Casa de Cultură artă spaniolă. Pe 7 iunie, „la cererea publicului”, ne întâlnim tot cu creația lui Esteban Murillo și portretele lui de copii.

Tot în cadrul LIRART, pregătim vernisajul expoziției de flori și obiecte de rășină „Flori de casă”, a Sânzianei FEHERVARI-CREȚU, care va rămâne pe simezele Galeriei Rotonda până la finalul lunii Cireșar. Joi, 9 iunie, ora 11:00.

 • LIRA ON STAGE · 15 iunie, ora 19

Premiera „EU, TU, NOI și mine” – un spectacol despre liceeni și cu liceeni, despre viața lor cotidiană, despre obstacole, colegialitate, performanță, și… îndrăgosteală în cea mai pură formă, realizat sub coordonarea actorului Ionuț Pîrvulescu.

Ionuț încearcă să-i învețe pe adolescenți etapele pe care el le-a parcurs deja. Încearcă să dea mai departe ce a învățat în cei 23 de ani de când face meseria de actor, care cuprinde toate meseriile. Dacă a reușit sau nu, vom vedea la Sala Lira, pe 15 iunie…

„Dacă sărim o etapă din viața noastră, din nepăsare, sau dacă ne credem atotștiutori, o să avem neplăcuta surpriză mai târziu, când o să dăm cu capul de uși închise în nas pentru un lucru pe care noi acum îl credem insignifiant. Încercați să urcați până la etajul 10 pe scări, nu cu liftul, și o să vedeți cât de bogați o să fiți când o să ajungeți la etajul 10. Numai că, până să mergeți pe scări sau să apăsați butonul liftului, este necesar și obligatoriu ca blocul să aibă fundație solidă.”

„Drumul către personaj este mai frumos când e mai greu și cu multe provocări.”

„E ușor să chem personajul la mine, dar e mult mai plăcut să mă duc eu la el și să îl descopăr.”

„Pentru asta este nevoie de disciplină, răbdare, atenție, concentrare, sacrificiu, credință, iubire, pasiune și multă perseverență. Și nu mă refer numai în teatru… ci în orice meserie pe care o veți alege.”

Asta spune Ionuț.

„Pentru mine, orele de teatru la început erau o mică frică, dar cu fiecare etapă am început să îmi doresc să vin și să-mi înfrâng această frică din ce în ce mai mult, iar acum nu aș putea să-mi imaginez ziua de miercuri fără acest curs…”

David Stoichescu, cursant

 • · 24-25 iunie · SALA LIRA

The Tango Orchestra & Giacomo Medici

24 iunie, ora 11:00           Workshop vocal de tango cu Giacomo Medici, bariton la Opera din Milano

Sunt așteptați studenți ai Facultăților de Muzică și Teatru, precum și artiști ai instituțiilor culturale.

Workshop-ul este gratuit, iar participarea poate fi activă sau pasivă. Înscrieri, pe mail ([email protected]) și la telefon 0256-498214. Locurile sunt limitate.

25 iunie, ora 18:00           Concert

                     Invitați speciali: Giacomo Medici, bariton, și Deian Galetin, acordeon

Evident, pentru detalii și pentru orice informații complementare vă stăm la dispoziție pe pagina de Facebook a Casei de Cultură, unde se pot face și rezervări pentru fiecare eveniment. De asemenea, ne puteți contacta la telefon 0256-498214 sau pe mail [email protected].

Vă așteptăm la noi cu brațele deschise!

The post Casa de Cultură în luna Iunie first appeared on Primăria Municipiului Timișoara.

Source