Administrația locală din Șelimbăr va derula în scurt timp lucrările la iluminatul public inteligent, după aprobarea proiectului de către Administrația Fondului de Mediu. 404 de aparate de iluminat de tip LED urmează să fie achiziționate de Primăria Șelimbăr, prin Programul privind sprijinirea eficientizării energetice și a gestionării inteligente a energiei în infrastructura de iluminat public, derulat prin Administrația Fondului de Mediu. Valoarea proiectului este de 567 de mii de lei

”În urma acestei investiții, conform datelor pe care le avem, se va realiza o economie de energie de minim 78%. În plus, se va implementa un sistem de telegestiune pentru toate aparatele de iluminat, care va asigura controlul si monitorizarea individuală a fiecărui aparat. Astfel, fiecare corp de iluminat va putea fi pornit și oprit sau să i se va putea regla intensitatea luminoasă atât în mod automat, cât și manual. De asemenea, sistemul de telegestiune, care va permite reglarea fluxului luminos pe grupuri de corpuri de iluminat, de exemplu pe străzi sau anumite zone”, a anunțat primarul Marius Grecu, anul trecut, atunci când administrația a accesat proiectul.

Specialiștii au propus înlocuirea aparatelor actuale de iluminat cu 104 bucăți de 26W, 216 de 31W și 84 de 46W.

Valoarea totală a proiectului este de 567.691,40 de lei, din care 452.818,80 de lei de la bugetul de stat, iar 114.872,60 de lei este contribuția bugetului local.