GHEORGHE COCIOABĂ

Pe 19 iulie 1942 se năștea unul dintre cei mai cunoscuţi medici din Vrancea, diabetologul Gheorghe Cociobă, care astăzi ar fi împlinit vârsta de 81 de ani.
Gheorghe Cocioabă şi-a început activitatea medicală la dispensarul din comuna Vulturu, apoi a primit repartiţie la Cabinetul Medical Special Judeţean din Focşani, iar patru ani mai târziu a promovat examenul de secundariat şi a început cursurile la Clinica din Iaşi. Ulterior a profesat în cadrul Cabinetului de Medicină Internă a Policlinicii Spitalului Judeţean Focșani.
De asemenea, s-a implicat activ în înfiinţarea secţiei de Boli de Nutriţie, din cadrul Spitalului Judeţean de Urgență „Sf. Pantelimon”. În semn de apreciere pentru serviciile aduse la îmbunătăţirea stării de sănătate a pacienţilor din judeţ, pentru priceperea, grija şi devotamentul arătate în îngrijirea bolnavilor, Gheorghe Cocioabă fost decorat cu Ordinul „Meritul Sanitar”, în gradul de ofiţer.
După o carieră de 41 de ani, „îngerul” bolnavilor de diabet a trecut în neființa la începutul anului 2015.
În data de 26 ianuarie 2017 Primăria Municipiului Focșani i-a conferit titlul de „Cetăţean de onoare” post-mortem, conform H.C.L. nr. 2/2017.

Source