Cea de-a cincea zi a Festivalului Euroregional de Teatru Timișoara – TESZT începe în Studioul Franciscan cu dosztoievskijb@r/ reopening, spectacol al Companiei independente Arte-Factum,  inspirat de romanul Crimă și pedeapsă, de Feodor Mihailovici Dostoievski,  în regia lui Levente Kocsárdi.

Creat în Laboratorul de introspecție teatrală Arte-Factum, spectacolul își continuă procesul de atelier teatral, cu distribuția care reunește actori din  România, Republica Moldova și Serbia: Alexandru Romescu, Aida Olaru, Larisa Belcea, Nina  Troća, Levente Kocsárdi, Ștefan Roman, Laura Gîrbovan, Darie Doklean, David Vicol, Bogdan Alexandru Popescu.

dosztoievskijb@r/reopening este un eseu teatral despre conștiință, crimă și vinovăție: ”destructurăm și recompunem, cu mijloace teatrale, mecanisme extreme de validare a iluziilor despre noi înșine, procese care au făcut din Rodion Romanovici Raskolnikov un ucigaș, pentru a înțelege ce mai înseamnă conștiința pentru oameni care au acum vârsta studentului Raskolnikov, cum se raportează, intim și personal, oameni de orice vârstă, astăzi, la noțiunea de conștiință, căci în #dosztoievskijb@r toți suntem Raskolnikov. Totul se petrece în mintea lui Raskolnikov, în coșmarul lui, în delirul său ca un vehicul teatral către înțelegere” – Levente Kocsárdi, regizor.

Invitat în Extensia-TESZT13 dedicată teatrului independent, spectacolul are loc joi, 26 mai 2022, de la ora 17, în Studioul Franciscan al Centrului de Cultură și Artă al Județului Timiș și va fi supratitrat în limbile maghiară și engleză. Evenimentul se desfășoară în cadrul stagiunii independente Nocturnalii indoor 2022, proiect cofinanțat de Primăria și Consiliul Local Timișoara, prin Centrul de Proiecte. A treisprezecea ediție TESZT se derulează în 22-29 mai și reunește 25 de evenimente din 12 țări, majoritatea sold-out. Toate detaliile ediției boostTESZT13 se găsesc pe www.teszt.ro. Festivalul Euroregional TESZT este un eveniment organizat de Teatrul Maghiar de Stat Csiky Gergely Timișoara și finanțat de Primăria Municipiului Timișoara.

The post Festivalului Euroregional de Teatru Timișoara first appeared on Primăria Municipiului Timișoara.

Source