După 6 ani, Primăria Timișoara a devenit proprietarul clădirilor și terenurilor de la Colegiul Național Bănățean

Primăria Municipiului Timișoara a efectuat ultima plată pentru achiziția imobilelor din ansamblul Colegiului Național Bănățean. Procesul de negociere a început în 2014 și s-a concluzionat printr-un contract de vânzare-cumpărare în martie 2017. Acesta vizează cei 13.000 mp de teren construit și neconstruit, precum și imobilele în care învață elevii de la Colegiul Național Bănățean și Liceul Teoretic Sârbesc „Dositei Obradovici”.

„Sunt două vești bune: nu mai plătim chirie și putem să începem investițiile pentru modernizarea școlilor din zona asta: Colegiul Bănățean, Liceul Sârbesc și Colegiul de Vest, toate în același complex de clădiri pe care l-a cumpărat primăria. Chiar dacă clădirile nu au fost ale primăriei, nu am stat degeaba și am pregătit deja un proiect pentru un Campus Verde Inteligent și vom începe consultarea cu părinții, profesorii, elevii, managementul școlilor pentru ca viitorul proiect să funcționeze pentru toată lumea. După consultare, lansăm licitația pentru proiectare”, transmite primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Imobilele au fost cumpărate de la Episcopia Romano Catolică la prețul de 4,6 milioane de euro (21 milioane de lei). Eșalonarea inițială a fost prevăzută pe o perioadă de 3 ani (2017-2019), perioadă în care s-au plătit aproximativ 12,5 milioane de lei. În februarie 2021, existau plăți restante în valoare de 8,5 milioane de lei. Valoarea restantă a fost re-eșalonată pe o perioadă de 2 ani, iar ultima plată a fost achitată în 13 ianuarie 2023.

Serviciul Comunicare

The post După 6 ani, Primăria Timișoara a devenit proprietarul clădirilor și terenurilor de la Colegiul Național Bănățean first appeared on Primăria Municipiului Timișoara.

Source