Cu toate că ne-am bucurat de o toamnă lungă și călduroasă, se sesizează tot mai mult instalarea sezonului rece. Cei care doresc să se mai bucure însă de zile nesfârșite de vară pot să aleagă o vacanță exotică și plină de evenimente la antipozi, în Australia, unde vara abia se instalează.

Destinație – Australia, sau cum poți avea vacanță de vară la sfârșit de an

Melbourne Cup, o experiență de neuitat în inima Australiei

Această perioadă este ideală pentru o vacanță în Australia, deoarece la Melbourne se desfășoară un eveniment cu care satisface pofta de distracție. Este vorba despre Melbourne Cup, un moment emblematic în calendarul australienilor și al iubitorilor de curse de cai din întreaga lume. Acest eveniment impresionant și mult așteptat are loc în fiecare an, în cea de-a doua marți din luna noiembrie. Acesta reprezintă mai mult decât o competiție de curse de cai, este o sărbătoare națională a spiritului și a tradițiilor australiene. Aici, cei care iubesc provocările găsesc tot ce ai nevoie pentru o experiență de neuitat, de la curse de cai de top până la evenimente culturale și gastronomie de primă clasă.

Curse de prestigiu și ținute fashion

Pista de curse de la Flemington Racecourse găzduiește această competiție unică, iar fiecare an aduce o nouă poveste de succes în lumea curselor de cai. În timpul evenimentului, Melbourne devine centrul universului pentru pasionații de curse de cai. Spectatorii sunt îmbrăcați în ținute elegante și pălării extravagante, făcând din Melbourne Cup unul dintre cele mai importante evenimente de modă ale Australiei.

Explorarea Cazinoului din Melbourne

Pentru cei care doresc să-și încerce norocul în afara pistei de curse, Crown Casino din Melbourne este o opțiune de top. Situat în inima orașului, acesta este unul dintre cele mai mari cazinouri din lume, oferind o gamă variată de jocuri de noroc și opțiuni de divertisment, poate la fel de multe pe cât ai putea să găsești și pe o platformă online, cum ar fi de exemplu, aparate online NetBet (primul site licențiat în România, L1160651W000195, ONJN, +18). De asemenea, în acest turn emblematic, situat pe malul râului Yarra, poți încerca meniuri interesante la restaurante rafinate, sau poți participa la spectacole live. Cazinoul este o destinație de neegalat pentru distracție și relaxare.

Descoperirea Altor Atracții din Melbourne

Cu toate că Melbourne Cup este un eveniment de prim plan, în luna noiembrie, orașul în sine oferă numeroase alte atracții turistice care merită explorate. Melbourne este cunoscut pentru arta stradală, iar o plimbare prin cartierele Fitzroy și Collingwood te poate duce într-o lume uimitoare de graffiti și expresie artistică. De asemenea, Royal Botanic Gardens din Melbourne sunt un refugiu liniștit în mijlocul agitației urbane, oferind o gamă largă de plante și floră excepțională. Pentru cei pasionați de cultura cafelei, Melbourne este considerat un paradis al cafenelelor. Dacă vrei să deguști cele mai bune cafele din oraș, bairourile St. Kilda și Brunswick sunt destinații perfecte. În itinerariul de distracție trebuie inclus și faimosul tramvai din Melbourne, care te poate purta prin oraș pentru a explora mai multe dintre locurile sale celebre.

Melbourne și împrejurimile sale

Melbourne oferă, de asemenea, o poziție ideală pentru a explora mai multe dintre cele mai frumoase destinații din Victoria. În apropiere, poți vizita Great Ocean Road, cu peisaje uimitoare și faimoasa formațiune stâncoasă „12 Apostoli”. Dacă preferi să te relaxezi pe plajă, Peninsula Mornington este la doar o oră de mers cu mașina de Melbourne și oferă plaje frumoase, vinării de top și ape termale.

Un alt punct de atracție în apropiere este Parcul Național Grampians, care oferă trasee de drumeții uimitoare, cascade și oportunități de observare a faunei. Această zonă este cunoscută pentru frumusețea sa naturală și oferă o evadare perfectă din agitația orașului.

Așadar dacă doriți să trăiți un eveniment inedit Melbourne Cup este ceva unic și plin de farmec care merită să fie experimentat în inima Australiei. Cu curse de cai de prestigiu, cazinouri elegante și numeroase alte atracții turistice în apropiere, Melbourne este o destinație de neegalat pentru iubitorii de călătorii.