REGULAMENT

Art. 1 Organizatorul concursului

Concursul de fotografie „Traiesti, iubesti si cresti in ODOBESTI“ este initiat de Centrul National de Informare si Promovare Turistica Odobesti prin Primaria Odobesti, judetul Vrancea. Toti participantii la concurs sunt obligati sa respecte termenii si conditiile prezentului Regulament oficial al Concursului (denumit in continuare Regulament oficial). Organizatorul isi rezerva dreptul de a modifica prezentul Regulament oficial, sub conditia notificarii publice prealabile modificarii.

 

Art.2 Calendar de desfasurare:

Pregatire si lansare concurs online si offline: 06-07 august 2020

Perioada de desfasurare a concursului/ transmitere fotografii: 06- 20 august 2020

Jurizarea lucrărilor: 21-23 august 2020

Anunţarea rezultatelor: 24 august 2020

Premierea si expozitia: în săptămâna 24-30 august 2020

 

Art.3 Dreptul de participare

La acest concurs poate participa orice persoana cu varsta de peste 14 ani cu domiciliul in Odobesti-Vrancea, Romania. Participantii la concurs accepta si se supun prevederilor prezentului Regulament de concurs. Membrii juriului, angajatii Primariei Odobesti si voluntarii implicati in derularea concursului nu pot fi desemnati castigatori in cadrul acestui concurs. Fiecare participant are dreptul de a inscrie maxim 5 fotografii in concurs.

 

Art. 4 Tematica – TURIST ÎN ODOBESTI.

Această tematica își dorește să cuprindă esența campaniei „Traiesti, iubesti si cresti in ODOBESTI“ și anume promovarea locurilor, oamenilor, valorilor și faptelor din orasul Odobesti în vederea creșterii implicării comunitare și a potențialului turistic. Astfel, în cadrul prezentului concurs sunt încurajate fotografiile care surprind cu pozitivism aspecte ale orașului: de la peisaje din natură, la case, străzi, locuri din patrimoniu, dar și viața oamenilor, traiul localnicilor, obiceiuri și tradiții. Pe perioada desfășurării concursului invităm odobestenii să vadă orașul prin ochii unui turist, să observe ce este în jur, să se bucure de comorile naturii și ale vieții la oraș, să uite pentru o clipă de probleme și de greutățile acestei perioade de pandemie. Să vedem deci, orașul Odobesti cu alți ochi!

Art. 5 Conditii de participare

Participantii trebuie sa trimita mesaj pe pagina de Facebook a Primariei Odobesti cu fotografia surprinsa. Fotografiile trebuie insotite de un titlu, trebuie mentionata locatia fotografiei si datele de contact ale participantului/fotografului ( nume complet, numar de telefon, adresa de email). Fiecare participant la concurs poate trimite maximum 5 fotografii in format digital. Înscrierea în concurs presupune acceptarea prezentului regulament. Fotografiile vor fi incluse in expozitia foto de la finalul concursului care se va desfasura in foaierul Casei de Cultura din Odobesti.

Participantii la concurs sunt rugati sa furnizeze corect datele personale. Pentru identificare, castigatorii vor avea nevoie de un document de identitate: pasaport, buletin de identitate sau carte de identitate. In concurs vor intra fotografiile trimise pe pagina de Facebook a Primariei Odobesti in perioada de desfasurare a concursului, pana la data de 19 august, ora 23:59. Participarea este valida doar daca participantul a trimis fotografii respecta conditiile mentionate la Art 6. Specificatii tehnice si daca a furnizat date de contact corecte.

Participanţii trebuie sa aibă drept de autor sau drept de folosinţă asupra fotografiilor trimise în concurs. Organizatorul nu îşi asumă responsabilitatea în cazul în care aceste fotografii nu aparţin celor care le-au trimis. Competitorii cedează dreptul de folosinţă, nu şi pe cel de proprietate, asupra fotografiilor trimise în concurs. Castigatorii vor fi alesi in functie de punctajul acumulat in urma deciziilor luate de juriul concursului.

 

Art. 6 Specificatii tehnice

 1. Să se încadreze în tematica aleasă
 2. Fotografiile pot fi facute cu orice suport: telefon, aparat foto, tableta etc.
 3. Formatul de fisier: .jpg. Fotografiile pot fi alb negru sau color
 4. Se accepta prelucrarea pozelor la nivel de corectii de baza (brightness/contrast, levels, unsharp, crop, wb, etc.), atat timp cat aspectul nu se departeaza mult fata de fotografia originala.
 5. Colajele nu sunt acceptate. Fotografiile nu trebuie sa contina watermark-uri sau rame
 6. Adaugarea/scoaterea elmentelor in fotografie (cloning, healing, filtre art etc) nu este acceptata.

Nu vor fi acceptate fotografiile care:

 1. Au influenta politica, sunt denigratoarea la adresa orasului sau a anumitor locuitori
 2. Au caracter violent, obscen, ofensator sau calomniator
 3. Promoveaza orice fel de discriminare, consumul de droguri, tutun si alcool
 4. Pot aduce prejudicii de orice fel cuiva
 5. Nu apartin concurentului
 6. Contin publicitate

 

 

 

Art. 7 Juriu si Criteriile de jurizare

Juriu va fi format din:

 1. Daniel NICOLAS – primarul orasului Odobesti
 2. Daniel GIRLEANU – director CNIPT Odobesti
 3. Roxana CRISTIAN – Graphic Designer

Jurizarea se va face in baza acordarii de catre fiecare jurat pentru fiecare fotografie un punctaj de la 1 la 100 ținând cont de urmatoarele:

 1. a) Respectarea temei concursului (criteriu eliminatoriu) . Fotografiile trebuie sa ilustreze o imagine, un peisaj, o locatie, o cladire, o persoana, un obiect sau o activitate din Odobesti si sa fie insotite de un titlu si de numele locului in care a fost realizata fotografia.
 2. b) Calitatea artistica indiferent de tipul aparatului de fotografiat
 3. c) Creativitate
 4. d) Originalitate

Fiecare LIKE primit inseamna 1 punct. Castigatorii vor fi alesi prin adunarea numarului de LIKE-uri cu numarul de puncte ale juriului.

Fotografiile castigatoare vor fi afisate pe site-ul www.primariaodobesti.ro si pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/primariaodobestioficial. Se va fi afisa doar fotografia si numele persoanei, fara datele de contact ale acesteia. Datele de contact (e-mail si numar de telefon) vor fi folosite pentru intrarea in posesie a premiului, in cazul in care fotografia trimisa este selectata castigatoare.

Cele 4 fotografii castigatoare vor fi selectate din totalul fotografiilor primite pe pagina de Facebook a Primariei Odobesti pana la data de 19 august 2020 (ora 23.59). Autorii fotografiilor castigatoare vor fi contactati prin e-mail/ telefon pentru furnizarea datelor personale complete (act de identitate). Daca in termen de 48 ore de la desemnarea unui castigator nu primim o confirmare telefonica sau pe e-mail cu datele de contact, pentru a intra in posesia premiului, se va desemna un nou castigator. Organizatorul isi rezervă dreptul de a modifica, în caz de necesitate data publicarii castigatorilor, cu notificare prealabilă, păstrând numărul şi valoarea maximă a premiilor anunţate iniţial.

Art. 8 Premii

In cadrul concursului „Traiesti, iubesti si cresti in ODOBESTI“ vor fi oferite 4 premii in valoare totala de 1.150 de lei pentru Cea mai buna fotografie (500 lei), Cea mai originala fotografie (300 lei), Cea mai creativa fotografie (200 lei) si Cea mai populara fotografie (150 lei).

Premiile constau in bani si vor fi oferite de agentii economici parteneri in proiect. Organizatorul va contacta castigatorii pentru a-i anunta despre conditiile de intrare in posesia premiilor. Pentru a intra în posesia premiului câştigătorii trebuie să prezinte un act de identiate CI/BI şi să semneze proces verbal pentru predarea-primirea premiului. Neprezentarea unui document de identitate va conduce în mod obligatoriu la neacordarea premiului.

 

 

Art. 9 Drepturile de autor

Materialele inscrise trebuie sa respecte legea drepturilor de autor, precum si drepturile de proprietate intelectuala si drepturile exclusive de orice alta natura recunoscute de lege. Participantul trebuie sa fie proprietarul tuturor drepturilor asupra materialelor inscrise in concurs sau sa detina drepturile corespunzatoare de utilizare cu privire la acestea. Participantul este unic responsabil asupra oricaror consecinte directe sau indirecte ce pot aparea ca urmare a inscrierii materialelor in acest concurs.

Trimiterea fotografiilor pe pagina de Facebook a Primarie Odobesti implica acordul ca materialele inscrise in concurs sa poata fi expuse si utilizate de catre Organizator, cu mentionarea numelui autorului, prezentul regulament reprezentand consimtamantul autorilor si titularilor de drepturi de proprietate intelectuala cu privire la aceasta forma de utilizare, nelimitat in timp si spatiu.

 

Art. 10 Forta majora

Reprezinta caz de forta majora, fara a se limita la acestea, si cu conditia sa nu fie provocate sau favorizate de neglijenta partii care il invoca, evenimente precum: incendii, cutremure, inundatii sau alte calamitati naturale, schimbari sau reglementari ale legislatiei, incidente grave, razboi etc. Concursul va putea fi intrerupt doar in caz de forta majora de catre Organizator sau prin decizia Organizatorului, dar acestea vor putea fi realizate doar dupa ce Organizatorul a auntat in mod oficial publicul.

 

Art. 11 Litigiile si clauze finale

Eventualele litigii aparute intre Organizator si Participanti se vor rezolva pe cale amiabila. Prin participarea la acest concurs, participantul confirma faptul ca a citit si a inteles toate conditiile din Regulamentul de concurs si ca le accepta. Prin participarea la acest concurs, participantii sunt de acord ca datele lor de identitate sa intre in baza de date a organizatorului, acestea putand fi folosite pentru desemnarea castigatorului si in activitatile de marketing ale organizatorului.

 

Art. 12 Contact

Pentru mai multe informatii referitoare la concurs: [email protected], telefon 0766.589.461 (Daniel GIRLEANU) , Pagina Facebook – www.facebook.com/primariaodobestioficial.

Source