Toți cei 3 mari creditori ai Colterm au aprobat, joi, prelungirea contractului de delegare și, implicit, planul de modernizare al sistemului de termoficare, propus de Primăria Municipiului Timișoara. Astfel, Colterm se va ocupa în continuare de producția agentului termic pentru 3 ani și de transport și distribuție pentru încă 1 an. Din 2024, serviciul de transport și distribuție va fi preluat de municipalitate.

„Salut decizia creditorilor Colterm prin care au aprobat planul propus de Primărie. Este șansa salvării sistemului centralizat de termoficare în Timișoara și începutul tranziției către energia verde. Este un drum lung, deloc ușor, dar sunt încrezător că la finalul fiecărei etape, timișorenii vor avea servicii de termoficare mai bune și toți vom respira aer mai curat. Mulțumesc creditorilor ANAF, Administrației Fondului pentru Mediu și EON pentru că au înțeles și susținut abordarea orașului. Menționez și colaborarea bună pe care am avut-o pe parcursul acestor luni cu președintele interimar al Camerei Deputaților, Alfred Simonis, care a lăsat deoparte diferențele politice și a acționat, în speța Colterm, pentru interesul timișorenilor”, a declarat primarul Dominic Fritz.

Reamintim că, în 27 iunie, Comitetul Creditorilor Colterm nu a putut lua o decizie privind prelungirea contractului de delegare a serviciului de termoficare cu Municipiul Timișoara. Rezultatul votului a fost balotaj după ce administratorul judiciar a supus la vot nu doar propunerea votată de Consiliul Local, ci și o altă variantă de contract. Niciuna nu a întrunit suficiente voturi pentru o majoritate.

Contractul de termoficare urma să expire în 30 iunie. Astfel, primarul Dominic Fritz a propus Consiliului Local o prelungire temporară de 30 de zile, pentru a permite creditorilor timp să poată lua o decizie, lucru ce s-a întâmplat azi.  

Serviciul Comunicare

The post Comitetul Creditorilor Colterm a acceptat în unanimitate planul propus de Primăria Timișoara first appeared on Primăria Municipiului Timișoara.

Source