?COD PORTOCALIU ? de viscol puternic și ninsori în zona de munte a județului Mureș

⚠️În data de 05.04.2023, în intervalul orar 10:00-22:00 meteorologii au emis o avertizare de cod portocaliu care prevede că vor fi intensificări ale vântului (55-65 km/h), ninsori, vizibilitate scăzută și precipitații ce vor depăși 20 L/mp..

?ISU MUREȘ a înștiințat comitetele locale pentru situaţii de urgenţă, dar şi instituțiile cu atribuţii în gestionarea fenomenelor meteorologice prognozate.

???‍?De asemenea, începând cu ora 10:00 se prealarmează Grupa Operativă a inspectoratului, astfel pompierii mureșeni sunt pregătiți să intervină în orice moment în sprijinul comunităților.

?️?️În cazul manifestării fenomenelor prognozate, recomandăm

⚠️Pentru evitarea unor blocaje din cauza condițiilor meteorologice, recomandăm conducătorilor auto care se deplasează în zone montane să se intereseze asupra condițiilor de drum, să aibă mașinile echipate corespunzător pentru zăpadă și să manifeste prudență maximă.

⚠️În situația manifestării vântului puternic, recomandăm populației să rămână în spații închise care le asigură protecția și să evite deplasarea în zone cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți.

✅Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

Nu ezitați să apelați numărul unic de urgență 1️⃣1️⃣2️⃣, dacă identificați o situație care pune în pericol viață unui cetățean, sau chiar a dumneavoastră!

? @igsu_ro

Source