Primarul comunei Șelimbăr, Marius Grecu, a anunțat astăzi că centrul de vaccinare de la Shopping City Șelimbăr este finalizat și că poate fi operațional. ”Mă bucur că am reușit să finalizăm acest centru în termenul propus și, mai mult decât atât, pentru că datorită colaborării foarte bune că NEPI Rockcastle, amenajarea nu a costat niciun leu administrația locală. Sperăm ca acest centru să deservească un număr mare de persoane, astfel încât să putem ieși cât mai rapid din această pandemie. Este un pas mic făcut de administrația locală și sperăm ca alături de alți pași foarte mici, făcuți de noi toți, pași care țin de igienă și respectarea legilor date în context pandemic, să ieșim cu bine din această perioadă neagră”, a declarat primarul Marius Grecu.

Pe lângă centrul de vaccinare din Șelimbăr, Instituția Prefectului a anunțat astăzi  alte trei centre de vaccinare, două fluxuri noi la Sibiu, în centrul de vaccinare existent deja de la Redal Expo și la Cisnădie, la Casa de Cultură.

Toate aceste noi puncte de vaccinare vor fi funcționale din data de 15 februarie.

Autoritățile precizează că înscrierea pentru vaccinare se va putea realiza începând de miercuri, 10 februarie, și se adresează persoanelor care, potrivit Strategiei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, fac parte din Etapa a II-a, respectiv cele cu boli cronice, vârstnici peste 65 de ani și lucrătorii care desfășoară activități în domenii esențiale.

Modalitățile de programare la vaccinare sunt aceleași, atât prin intermediul platformei electronice, medicul de familie/ curant, cât și prin call center, la numărul unic 021. 414.44.25.

În acest moment, în municipiul Sibiu sunt operaționale două puncte de vaccinare la Redal Expo. În județ mai este un centru de vaccinare la Mediaș, unul la Avrig și încă unul la Agnita.

Source