Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor derulează în perioada 04.04-04.05.2022 Campania Națională „Curățăm România!” Cantitățile foarte mari de deșeuri abandonate ilegal pe tot cuprinsul țării ne obligă să facem ceva. Avem o responsabilitate morală pentru ce lăsăm moștenire generațiilor viitoare.

Aceasta este prima campanie de acest fel, în care sunt implicate autoritățile centrale și cele locale, asociațiile de profil, instituțiile deconcentrate, societatea civilă etc. Campania se desfășoară sub sloganul ”Vrem o țară fără deșeuri abandonate!”

În data de 18.04.2022, împreună cu reprezentanți ai Gărzii de mediu Vâlcea, SC Urban SA și angajații de la compartimentul zone și spații verzi din cadrul Primăriei Orașului Băile Govora, am participat la o acțiune de ecologizare care a vizat următoarele zone: pădurea înspre localitatea componentă Curături, pădurea de la limita orașului Băile Govora și comuna Pietrari, precum și câteva zone din interiorul orașului Băile Govora.

Astfel, au fost ridicate deșeuri de aproximativ 8 mc.

Mulțumesc pe această cale tuturor celor care s-au implicat în această acțiune și fac un apel la cetățeni să manifeste maximă responsabilitate față de deșeuri în sensul de a le depozita doar în locurile special amenajate în acest sens.

Imagini de la această activitate pot fi vizualizate aici…

Source