Moş Crăciun ajunge şi în anul pandemiei la elevii din Comarnic

După un an trist, în care elevii au fost privaţi de multe dintre bucuriile vieţii de şcolar, privaţi de socializare, serbări şcolare sau festivităţi, autorităţile locale au decis să le înfrumuseţeze finalul de an şi să marcheze cum se cuvine „luna cadourilor”.

Prin urmare, cu sprijinul cetăţenilor şi al Consiliului Local Comarnic, primăria oraşului a pregătit pentru fiecare preşcolar sau elev de pe raza localităţii câte un mic dar de Crăciun –  un pachet generos cu dulciuri. Darurile au fost pregătite cu drag  de „spiriduşii moşului”  şi transportate la unităţile şcolare, de unde dascălii le vor distribui fiecărui elev şi grădinar în parte, în perioada premergătoare Crăciunului.

Acţiunea face parte din proiectul „Vine, vine…Moş Crăciun”, organizat de autorităţile publice locale în fiecare an, în luna decembrie. De asemenea, anul acesta, în zona pieţei oraşului – mai precis în faţa centrului SMURD – a fost amplasată o uriaşă figurină gonflabilă ce îl întruchipează pe Moş Crăciun, menită să aducă bucurie şi zâmbete pe feţele trecătorilor şi să marcheze perioada sărbătorilor de iarnă.

În plus, noutatea cu care primăria Comarnic îi surprinde pe cetăţenii oraşului în 2020 – un an în care am fost privaţi de bucuria evenimentelor cultural-artistice din pricina pandemiei de coronavirus – constă într-un stand foto unde locuitorii oraşului se vor putea lăsa fotografiaţi gratuit de un profesionist, totul într-un decor special de sărbătoare. Standul este amplasat tot în faţa centrului SMURD, iar piesa centrală a decorului o reprezintă Scena Nativităţii micului prunc Iisus Hristos, realizată astfel încât să redea în detaliu contextul şi condiţiile venirii pe lume a Mântuitorului. Pentru că (nu-i aşa?) nu trebuie să uităm niciodată, captivaţi fiind de tumultul pregătirilor de sărbătoare, care este adevărata menire a Crăciunului: Naşterea Mântuitorului Iisus Hristos – o sărbătoare a bucuriei, a dăruirii, a faptelor bune!

Vă dorim şi noi Crăciun Fericit şi un An Nou plin de bucurii!

 

Un material de Alina Bunghez

Source