Primarul Cristi Valentin Misăilă a semnat ordinele de începere pentru lucrările de reabilitare, modernizare și echipare a infrastructurii educaționale pentru Grădinița nr. 16 și Creșa nr. 7.

La începutul acestei săptămâni s-a dat startul lucrărilor pentru „Reabilitarea, modernizarea, extinderea clădirilor și echiparea infrastructurii educaționale a Creșei nr. 7″. De asemenea, astăzi, 1 septembrie 2022, au fost demarate lucrările aferente proiectului pentru „Reabilitarea, modernizarea clădirilor și echiparea infrastructurii educaționale a Grădiniței cu Program Prelungit nr. 16″.
Conform termenilor contractuali, execuția lucrărilor se va finaliza în luna august 2023 pentru Creșa nr. 7, respectiv la finalul anului viitor pentru Grădinița cu Program Prelungit nr. 16. Cu toate acestea, executantul a dat asigurări că lucrările vor fi terminate înainte de termenele prevăzute, astfel încât, la începutul anului școlar viitor, ambele instituții să fie redate circuitului public.
Creșa nr. 7 va primi antepreșcolari pe perioada lucrărilor, constructorul urmând să demareze, inițial, lucrările de extindere a acesteia.
„Lucrările de modernizare și extindere la Creșa nr. 7 au început astăzi. Copiii care merg la această creșă nu vor fi afectați pentru că am decis să se realizeze prima dată partea de extindere și apoi să se intre la modernizarea corpului existent”, a declarat Primarul Cristi Valentin Misăilă.
În ceea ce privește Grădinița cu Program Prelungit nr. 16, preșcolarii de aici vor învăța în locația de pe Strada Alecu Sihleanu, acolo unde au învățat și preșcolarii de la Grădinița 18, pe perioada lucrărilor de modernizare a acesteia.
Avem convingerea că la încheierea lucrărilor, copiii, dar și personalul încadrat în aceste două unități școlare se vor bucura de un confort sporit, așa cum trebuie să se întâmple în fiecare creșă, grădiniță, școală sau liceu din orașul nostru.

Biroul de presă al Primăriei Municipiului Focșani

Source