Au fost prezentate, astăzi, 6.04.2021, rezultatele Studiului de mobilitate “Atitudini și comportamente privind transportul în Timișoara” – studiu realizat de ADR Vest, împreună cu University College London

Prof. Dr. Constantin Rezlescu de la University College London (UCL), Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest, împreună cu University College London (UCL), Departamentul de Psihologie Experimentală, au iniţiat un studiu referitor la atitudinile şi comportamentele oamenilor privind transportul în municipiul Timişoara.

Este un studiu pilot, care pune în centrul atenției și valorizează opiniile locuitorilor din municipiul Timișoara și din comunele care formează zona metropolitană Timişoara,  invitați să răspundă la o serie de întrebări privind transportul public și alte moduri de transport alternative pe care le utilizează ca mijloc de deplasare, prin intermediul unui chestionar on-line. Scopul studiului a fost de a măsura percepțiile și atitudinile cetățenilor asupra transportului public din Timișoara şi de a determina un set de instrumente adecvate care pot îmbunătăți serviciile de transport public și comportamentul călătorilor. Studiul este realizat de Sarah Flecke, sub supravegherea Prof. Dr. Constantin Rezlescu de la University College London (UCL), în colaborare cu Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest.

Sondajul a fost realizat online și au participat 1182 de persoane, care au fost chestionate în mai multe probleme privind mobilitatea. Rezultatele studiului sunt puse la dispoziţia Primăriei Timişoara şi a Societăţii de Transport Public Timişoara (STPT) ca instrument de analiză şi suport în deciziile privind mobilitatea urbană.

Direcția Comunicare-Relaționare

The post Atitudini și comportamente privind transportul în Timișoara first appeared on Primăria Municipiului Timișoara.

Source