Aquatim modernizează Stația de Tratare Bega cu bani europeni

Îndata de 7 aprilie 2022, Aquatim a semnat împreună cu PASSAVANT ENGINEERING S.R.L., contractul de lucrări„Proiectare și execuție stație de tratare Bega Timișoara” în valoare de 71.941.545,22 Lei, fără TVA. Contractul sus menționat aparține „Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Timiș, în perioada 2014-2020”(cod SMIS 2014+ 125651), parte a Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM).

Acest contract de tip proiectare și execuție prevede modernizarea principalelor trepte de tratare ale fluxului tehnologic din cadrul stației de tratare Bega. Locuitorii municipiuluiTimișoara și ai localităților periurbane vor beneficia de apă potabilă de și mai bună calitate, asigurată de noile dotări ale stației, dintre care amintim: trei decantoare lamelare, stație de oxidare cu ozon, o nouă stație de filtrare, sistem de automatizare și integrarea lucrărilor în sistemul SCADA existent.SCADA (Supervisory Control And Data Acquisition) reprezintă o unitate care asigură automatizarea, monitorizarea și controlul proceselor tehnologice de la distanță, fără necesitatea intervenției umane.

„Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Timiș, în perioada 2014-2020” are o valoare totală de 239,5 milioane de euro, din care 180,4 milioane de euro fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană, 40,4 milioane euro de la bugetul de stat, 4,3 milioane de la bugetul local și 14,4 milioane euro co-finanțare Aquatim.  Obiectivul este dezvoltarea unor sisteme durabile de alimentare cu apă și apă uzată în Timișoara și în 81 localități din județul Timiș. 

Dr. ing. Ilie Vlaicu

Director General

Aquatim SA

Proiect cofinanțat  din Fondul de Coeziune prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.

The post Aquatim modernizează Stația de Tratare Bega cu bani europeni first appeared on Primăria Municipiului Timișoara.

Source