Prin Hotărârea Consiliului Local nr. 105/2022, „Regulamentul privind eliberarea avizului de spargere și condițiile de refacere a sistemului rutier și a spațiilor aparținând domeniului public și privat al Municipiului Focșani, aprobat prin Hotărârea Consiliului Local nr. 366 din 28 septemebrie 2018”, a suferit o serie de modificări, mai mult decât necesare având în vedere dinamica intervențiilor de acest gen.
Practic, după ultimele modificări, putem spune că procedura obținerii avizului de spargere a fost simplificată în mod evident, tocmai pentru a veni în sprijinul celor ce au nevoie de un astfel de consimțământ din partea autorității locale.
Concret, de acum înainte, pentru lucrările de branșamente și racorduri executate pe domeniul public si privat al Municipiului Focșani, la infrastructura tehnico-edilitară existentă în zonă, beneficiarul se va îndrepta cu această solicitare către administratorul domeniului public și privat al Municipiului Focșani, în speță Direcția de Dezvoltare Servicii Publice (DDSP) Focșani.
Ulterior, DDSP Focșani va elibera avizul de de principiu, în care va menționa modul de execuție și documentele necesare obținerii avizului de spargere, fapt pentru care solicitarea certificatului de urbanism în vederea realizării lucrărilor menționate NU MAI ESTE NECESARĂ.
Hotărârea Consiliului Local nr. 105 din 31 martie 2022 poate fi consultată pe site-ul Primăriei Municipiului Focșani – www.focsani.info , la secțiunea Monitorul Oficial Local, Hotărârile autorității deliberative, Registrul pentru evidența Hotărârilor autorității deliberative.

Biroul de presă al Primăriei Municipiului Focșani

Source