A fost semnat contractul de proiectare și execuție în cadrul proiectului european privind ”Reabilitarea și modernizarea spațiilor publice urbane în zona Bahne”

Primarul Cristi Valentin Misăilă și Cosmin Mircea Mușat, reprezentantul Asocierii SC GM CONSTRUZIONI SRL – SC FRAICOM SRL – SC GLOBAL TECH XPERT SRL, au semnat contractul de proiectare și execuție lucrări în cadrul proiectului european „Reabilitarea și modernizarea spațiilor publice urbane în zona Bahne”.
„Acesta este încă un proiect finanțat din fonduri europene, pe care Primăria Municipiului Focsani îl implementează în orașul nostru, principalii beneficiari fiind de aceasta dată cetățenii din Cartierul Bahne. Practic, obiectivul general al proiectului vizează în mod direct creșterea calității vieții locuitorilor din zona marginalizată Bahne și nu numai, prin reabilitarea și modernizarea spațiilor publice urbane” a declarat Primarul Misăilă la momentul semnării contractului de proiectare, asistență tehnică și lucrări de construcții.
Contractul are o valoare de 16.873.059,32 lei + TVA și o durată de implementare de 15 luni. De asemenea, perioada de garanție este de 5 ani de la recepția lucrărilor.
Intervenția propusă presupune reabilitarea și modernizarea zonelor pietonale și îmbunătățirea microclimatului din zonă prin amenajarea de spații verzi coerente din punct de vedere peisagistic, precum și alte amenajări necesare recreerii și agrementului, răspunzând cerințelor locuitorilor din zonă, copii, adulți și persoane cu dizabilități.
Lucrările concrete incluse în proiectul de peste 3,5 milioane euro (fără TVA) au în vedere următoarele direcții de dezvoltare conceptuală a zonei studiate:
– Refacerea infrastructurii pietonale – suprafață 27.553 mp;
– Amenajarea spațiilor verzi – suprafață 55.870 mp;
– Introducerea unui concept de iluminat public;
– Implementarea unui sistem cu camere de supraveghere;
– Echiparea cu soluții moderne de irigații automatizate;
– Amenajarea parcurilor.

Biroul de presă

Source