593 de focșăneni au primit alimente și produse de igienă prin POAD

Primăria Municipiului Focșani a distribuit pachete cu produse alimentare și de igienă destinate celor mai dezavantajate persoane, conform criteriilor stabilite de Guvernul Orban. Astfel, prin Ordonanța de Urgență nr 84/2020, Guvernul României specifică în mod clar categoriile de persoane care beneficiază de aceste pachete, după cum urmează:
a) familiile și persoanele singure cărora le este stabilit dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare;
b) familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei, republicată, cu modificările și completările ulterioare;
c) persoanele/familiile aflate temporar în situații critice de viață, respectiv victime ale calamităților, persoane dependente, definite conform prezentei ordonanțe de urgență, și în alte situații asemănătoare stabilite prin anchetele sociale și care se află în situații deosebite de vulnerabilitate, precum și persoanele care locuiesc în așezările informale.
Pachetele au fost împărțite beneficiarilor pe bază de buletin, după un program bine stabilit, din depozitul aflat în incinta Colegiului Tehnic „Ion Mincu” Focșani.
Astfel, în intervalul 04.03-22.03.2021 Primăria Municipiului Focșani au fost distribuite produse după cum urmează:
– Produse alimentare
beneficiari ASF 498 persoane
beneficiari VMG 89 persoane
-Produse de igienă
beneficiari ASF 509 persoane
beneficiari VMG 84 persoane.
Numărul total al persoanelor care au beneficiat aceste ajutoare este de 593.

Biroul de presă

Source