Bucurie mare printre copiii din Comarnic săptămâna trecută. De ziua lor, pe 1 Iunie, aceştia au primit în dar o zi liberă de la şcoală. O zi numai a lor, pe care şi-au petrecut-o aşa cum şi-au dorit: alături de părinţi şi prieteni, la joacă sau în plimbare. Pentru că da, şi cei mari primesc acelaşi cadou de câţiva ani încoace: 1 Iunie este oficial zi liberă la nivel naţional. Asta cel puţin în sistemul public.

Iar pentru ca bucuria să fie maximă, cu o zi în avans, cei mai mici dintre comărniceni, de la grădiniţă până la clasa a IV-a, au mai avut parte de o surpriză: au primit mici cadouri de la autorităţile locale: dulciuri şi baloane colorate de săpun, şi s-au distrat în aer liber, alături de învăţătorii şi educatorii lor. Dascălii, în frunte cu d-na director a Liceului „Simion Stolnicu” din Comarnic, au fost, preţ de câteva ore, din nou copii, au dansat, au cântat şi i-au tratat, la rândul lor, pe cei mici cu deserturi şi răcoritoare. Invitaţi de vază ai sărbătorii au fost îndrăgitele personje Minnie şi Mickey Mouse, în fapt colegi mai mari de liceu, care s-au reîntors în lumea copilăriei pentru a aduce zâmbete pe chipurile şcolarilor.

Ziua Internaţională a Copilului este o sărbătoare îndrăgită de copii şi părinţi deopotrivă, iar de ani buni aceasta se celebrează la Comarnic prin spectacole pentru cei mici, culoare şi veselie. Pandemia a întrerupt pentru o vreme seria activităţilor, dar sperăm ca de anul viitor evenimentul să fie unul fastuos, organizat în primul parc din oraşul Comarnic.

Alina Bunghez

Source