În situația în care Primăria Șelimbăr a ajuns la un înalt nivel de digitalizare, administrația locală anunță un nou serviciu menit să ușureze și mai mult relația cetățenilor cu primăria. Este vorba de DOCUBOX, un serviciu prin care actele care nu pot fi transmise online pot fi preluate la orice oră de la căsuțe poștale, asemănătoare cu cele folosite de companiile de comerț online sau cele de livrare. ”Locuitorii din Șelimbăr pot transmite on line primăriei orice document sau sesizare, însă mai mult decât atât, acum vor putea și prelua documentele pentru care în mod normal trebuia să se deplaseze la un ghișeu, deschis între anumite ore. În contextul pandemiei, dar și pentru că tendința noastră este de a ține pasul cu tehnologia anunțăm acum un nou serviciu prin care aceste documente care conțin semnătură olografă și nu pot fi transmise online, pot fi ridicate la orice oră din zi sau din noapte. Le mulțumesc celor de la TNT Computers pentru parteneriat și pentru lucrurile bune pe care le-am realizat împreună”, a declarat primarul Marius Grecu.

Sistemul DOCU BOX, propus cetățenilor din Șelimbă, este asemănător sistemului easy box, utilizat de magazinele online. Pentru documentele care încă au nevoie de semnătură olografă, primăria va pune la dispoziție cutii de depunere a actelor. Acestea vor genera un număr de înregistrare de îndată ce sunt închise, iar cetățenii își pot prelua apoi de aici documentele în original. DOCU BOX este un sistem care va fi implementat în prima jumătate a acestui an.

Record al plăților online în luna ianuarie

Tot mai mulți cetățeni, dar și persoane juridice, folosesc serviciile online ale administrației locale din Șelimbăr. În luna ianuarie, încasările realizate prin sistemul on-line le-au depășit pe cele off-line, la ghișeu. În luna ianuarie, încasările de la persoane juridice folosind site-ul Primăriei Șelimbăr au depășit suma plătită în întreg anul 2020. Totodată, încasările de la persoane fizice, folosind site-ul Primăriei, au ajuns la jumătate din totalul încasat în tot anul trecut, prin aceeași metodă.

Pe site-ul Primăriei Șelimbăr contribuabilii pot face plăți folosind internet banking-ul sau introducând datele de validare ale unui card. Primăria Șelimbăr oferă și posibilitatea plăților scanând QR code-ul generat pentru fiecare contribuabil prin decizia de impunere.

Source