Deși Miroslava este încă în scenariul roșu, incidența cumulată a cazurilor de COVID-19 pe ultimele 14 zile a scăzut sub 3,5 mie. La ultima raportare acestă rată este de 3,23 la mie.

Conform articolului 11, alineatul 2 al Hotărârii nr. 74 a CJSU din 9 aprilie 2021, în momentul în care incidența cumulată a cazurilor scade sub 3,5 la mie, se ridică restricția privind circulația persoanelor în afara locuinței /gospodăriei în intervalul 20:00-05:00 în zilele de vineri, sâmbătă și duminică și rămâne restricția de circulație a persoanelor în intervalul 22:00-05:00.

Vă rugăm să țineți cont de faptul că Miroslava este încă în scenariul roșu și vă recomandăm să reduceți la minim deplasările în afara locuinței și doar pentru motive întemeiate. În momentul în care rata incidenței la mia de locuitori crește din nou la 3,5 la mie, restricțiile vor fi reinstituite.

De asemenea, conform articolului 12, alineatul 2 a Hotărârii nr. 74 a CJSU din 9 aprilie 2021 – se suspendă obligația pentru operatorii economici care desfășoară activități de comerț / prestări servicii în spații închise și / sau deschise, publice și sau private să-și desfășoare activitatea în intervalul orar 05:00-18:00 în zilele de vineri, sâmbătă și duminică. Tot conform articolului menționat, se ridică suspendarea activității agenților economici care desfășoară activități în spații închise în domeniul sălilor de sport și / sau fitness.

Pentru că incidența cumulată a cazurilor la 14 zile este mai mare de 3 în Miroslava – sunt interzise:

  • activitatea în interiorul clădirii a restaurantelor și cafenelelor,
  • organizarea de spectacole, evenimente și concerte publice sau private (atât în interior cât și în aer liber),
  • activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc.

Textul Hotărârii nr 74 a CJSU poate fi consultat pe site-ul primăriei Miroslava în secțiunea Info COVID-19 și poate fi descărcat de aici.

Source