Un număr de 45 de străzi noi din Timișoara, botezate de o comisie formată din oameni de cultură, profesori și urbaniști

Prezidată de primarul Timișoarei, Dominic Fritz, Comisia de atribuire de denumiri pentru străzi din cadrul Primăriei Municipiului Timișoara, formată din oameni de cultură, profesori și urbaniști, propune ca o serie de 45 de tronsoane noi de străzi să poarte numele unor personalități din istoria Timișoarei și Banatului.

Toate cele 45 de străzi propuse să primească nume noi au apărut în ultimii ani, în urma dezvoltării orașului. 

„Am invitat să facă parte din această comisie oameni cu pregătiri și experiențe diverse, cunoscuți în comunitatea timișoreană și cât mai reprezentativi pentru orașul nostru. Vrem ca noile străzi ale Timișoarei să reflecte istoria bogată a acestui oraș și oamenii care au construit această comunitate unică în țară. Am început puternic, cu botezarea a 45 de străzi fără nume. Acestea vor purta în viitor numele unor personalități, unele poate mai puțin cunoscute, dar care toate au construit orașul în care noi trăim acum”, a declarat primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

De la muzicieni precum Gabriel Banat la Anton Braun, producător de instrumente muzicale, lista include jurnaliști, doctori, ingineri, clerici, martiri ai revoluției, tipografi, pe fondatoarea primelor asociații de femei din regiune, pe cel mai decorat ofițer sârb din toate timpurile și multe alte personalități ale orașului. Atât diferitele perioade istorice, cât și diversitatea multiculturală a Timișoarei sunt bine reprezentate.

Din comisie, pe lângă primarul Timișoarei, Dominic Fritz, mai fac parte Cosmin Tabără, viceprimar al Timișoarei, Erdei Ildikó, director al Liceului Teoretic „Béla Bartók”, Goran Mrakić, scriitor, Sorin Predescu, director executiv al Direcției Județene pentru Cultură Timiş, Smaranda Vultur, antropolog, conferențiar doctor, consilierii locali Ovidiu Merean (supleant Răzvan Stana), Andrei Meșter (supleant Rodica Militaru), Ștefan Sandu (supleant Daniela Mariș) şi Oana Racolța, consilier Banca de Date Urbană, care este secretarul comisiei.

Propunerile făcute de comisia amintită trebuie să primească acceptul Consiliului Județean Timiș și al Consiliului Local Timișoara, înainte de a putea fi puse în practică.

Lista străzilor aflate în atenția Comisiei de atribuire de denumiri o găsiți în documentul atașat, alături de hărțile fiecărei zone vizate. Sunt incluse, de asemenea, detalii biografice ale personalităților istorice.

Serviciul Comunicare

Anexă străzi noi

ZONA 1

ZONA 2

ZONA 3

ZONA 4

ZONA 5

ZONA 6

ZONA 7

ZONA 8

ZONA 9

ZONA 10

ZONA 11

ZONA 12

The post Un număr de 45 de străzi noi din Timișoara, botezate de o comisie formată din oameni de cultură, profesori și urbaniști first appeared on Primăria Municipiului Timișoara.

Source