Tur ghidat pe 24 ianuarie în Focșani, Oraș al Unirii

Primăria Municipiului Focșani, prin centrul Național de Informare și Promovare Turistică îi invită pe focșăneni să participe la un tur ghidat inedit care va fi organizat în data de 24 ianuarie 2023, cu ocazia aniversării a 164 ani de la Unirea Principatelor Române.
Turul va fi realizat de ghidul de turism Florin Sima și va fi dedicat „Focșaniului multicultural din perioada interbelică, orașul în care au conviețuit români, armeni și evrei”. Cu această ocazie colecționarul Petru Mincu va prezenta mai multe fotografii din perioada interbelică cu imobile din Focșani aparținând comunității armenești.
Punctul de întâlnire va fi Monumentul Unirii din Piața Unirii, la ora 9,30, de unde se va pleca la Biserica „Sfânta Înviere” și cimitirul armenesc din cartierul Gară CFR. Transferul se va face cu autobuzele electrice puse la dispoziție de TPL Focșani. Florin Sima va prezenta istorii uitate cu arome de ceai, cafea și mirodenii orientale, dar și o frumoasă poveste despre meșterii pantofari armeni. Următoarea oprire va fi pe Strada Republicii unde va fi vizitată Biserica Armeană „Sfânta Maria”. De aici se va merge către Sinagoga din Focșani. Turul va trece rapid pe la bustul părintelui arhitecturii moderne românești Ion Mincu, pe la vechea Prefectură Putna, apoi pașii ne vor purta pe vechea Strada Mare, o Calea Victoriei în miniatură. Ultima oprire va fi la Borna de Hotar, poate cel mai reprezentativ monument al Focșaniului, ce ne aduce aminte de Unirea Principatelor Române de la 1859.
Turul este gratuit și va avea o durată de aproximativ 2 ore. Pentru a participa la tur este necesară înscrierea la Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Focșani folosind Facebook Messenger.

Biroul de Presă al Primăriei Municipiului Focșani

Source