Transport gratuit pentru mitingul aviatic organizat cu ocazia aniversării a 110 ani de la primul zbor la Focșani

În perioada 10-11 iunie 2022 în Municipiului Focșani vor avea loc o serie de manifestări dedicate aniversării a „110 ani de la primul zbor la Focșani”.
Vineri, 10 iunie 2022, în Piața Unirii din Focșani, la ora 16.00, va avea loc deschiderea evenimentului, după care vor fi prezentate reperele esențiale ale evoluției fenomenului aeronautic în Poarta Focșanilor în cei 110 ani de existență.
În continuare va avea loc un spectacol omagial de promovare a Forțelor Aeriene și a Armatei României, cu participarea Academiei Forțelor Aeriene „Henri Coandă” Brașov, a Școlii Militare de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene „Traian Vuia” Boboc și a Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu.
De asemenea, toți cei prezenți în Piața Unirii vor putea vizita standurile de prezentare cu simulatoare de zbor și cu replicile funcționale ale aeroplanelor VLAICU II și VLAICU III, în timp ce deasupra orașului va avea loc un survol a zonei centrale a Municipiului Focșani. Manifestările se vor finaliza vineri seara la ora 18.00 cu un spectacol de muzică și dans susținut de artiștii de la Țara Vrancei.
Pentru ziua de sâmbătă, 11 iunie 2022, focșănenii sunt așteptați în intervalul orar 09.00-14.00 la „Ziua Porţilor Deschise” la Aerodromul Focșani, unde vor fi prezente următoarele unități reprezentative ale forțelor aeriene române:
– Baza Aeriană de Instruire și Formare a Personalului Aeronautic „Aurel Vlaicu” Boboc;
– Baza 86 Aeriană „Locotenent aviator Gheorghe Mociorniță” Borcea;
– Baza 90 Transport Aerian „Comandor aviator Gheorghe Bănciulescu” Otopeni
– Baza 95 Aeriană „Erou căpitan aviator Alexandru Șerbănescu” Bacău.
Tot aici vor putea fi vizitate standurile de prezentare cu simulatoare de zbor, cu ofertele educaționale ale instituțiilor de învățământ militar și cu replicile funcționale ale aeroplanelor VLAICU II și VLAICU III.
Forțele terestre române vor prezenta tehnica de luptă din dotarea Brigăzilor 282 Infanterie Blindată „Unirea Principatelor” și 8 Rachete Operativ Tactice „Alexandru Ioan Cuza”.
Pentru a facilita participarea celor interesați la Mitingul aviatic organizat de Asociaţia Română pentru Propaganda şi Istoria Aeronauticii (ARPIA), Primăria Focşani prin societatea Transport Public Focșani au creat un traseu special, cu transport gratuit, după cum urmează:
– plecare din Sud la orele 9.00, 9.30, 10.00 cu următoarele stații:
ANL;
Plombă;
Blocuri M;
Polivalentă;
Capelă;
Centru;
Telekom;
Brăilei UPC;
Brăilei Max;
Kaufland;
Sima Bayer.
Autobuzele vor fi marcate pentru a indica acest traseu special.
Facem mențiunea că evenimentul de sâmbătă se va desfășura în funcție de starea vremii.

Biroul de presă al Primăriei Municipiului Focșani

Source