08.12.2023

Peste 3700 de timișoreni au completat chestionarul privind amenajarea Pădurii Verzi ca pădure parc iar până în perioada 8-20 decembrie au loc și consultări cu cetățenii pe tema acestei amenajări. Chestionarul a inclus întrebări referitoare la interesul pentru Pădurea Verde, dotări necesare, activități recreative și educative, interacțiunea cu natura.

Toate acestea au ca scop transformarea padurii într-un spațiu accesibil tuturor timișorenilor, prin amenajări non-invazive, minimale, care să nu afecteze în niciun fel biodiversitatea zonei.

Acest proiect al Primăriei Municipiului Timișoara, conține 3 zone de dezvoltare a pădurii, după cum urmeză:

  • Zona I va avea o componentă de informare și educare, prin materialele amplasate de-a lungul traseului principal;
  • Zona II va fi cea mai utilizată dintre toate, fiind prevăzută cu alei de promenadă, popasuri și spații destinate activităților sportive;
  • Zona III, fiind si cea mai îndepărtată de oraș, va fi menținută la fel de naturală, nealterată și  autentică.

Mai multe informații se regăsesc pe: https://decidem.primariatm.ro/processes/padure-parc

Cetățeni interesați pot parcurge în detaliu micro-intervențiile propuse în acest concept și pot transmite opinii, recomandări sau întrebări aferente fiecărui tip de micro-intervenție propusă.

De asemenea, pot participa la dezbaterea publică ce va avea loc în data de 18 decembrie 2023, de la ora 15:00, în Sala de Consiliu a Primăriei Municipiului Timișoara. Dezbaterea va fi transmisă și pe pagina de Facebook a primăriei.

Serviciul Comunicare

The post Timișorenii își spun părerea cu privire la amenajarea Pădurii Verzi first appeared on Primăria Municipiului Timișoara.

Source