Pe Calea Aradului, Calea Torontalului și pe Sever Bocu se vor schimba 531 de aparate de iluminat public

Administrația Fondului pentru Mediu a publicat lista proiectelor care au fost aprobate spre finanțare, prin „Programul privind sprijinirea eficienței energetice și a gestionării inteligente a energiei în infrastructura de iluminat public”.

Timișoara se află pe această listă cu un  proiect de modernizare a iluminatului public pe trei artere rutiere majore din oraș, proiectul Primăriei Timișoara având cea mai mare valoare dintre toate proiectele depuse.

Mai precis, Timișoara primește finanțare pentru obiectivul “Modernizare iluminat public Calea Aradului, Calea Torontalului, Calea Sever Bocu” , fiindu-i alocată, prin „Programul privind sprijinirea eficienței energetice și a gestionării inteligente a energiei în infrastructura de iluminat public”, jumătate din suma totală pentru realizarea investiției. Valoarea totală a proiectului este de 1.990.394 lei, din care co-finanțarea este în sumă de 995.197 lei.

Proiectul vizează înlocuirea aparatelor de iluminat public de pe străzile Calea Aradului, Calea Torontalului, Calea Sever Bocu prin montarea a 531 aparate de iluminat cu tehnologie LED și implementarea unui sistem inteligent de telegestiune. Principalul  obiectiv este obținerea unui sistem inteligent, nou, modern, unitar, economic și ecologic, care va determina reducerea semnificativă a cheltuielilor cu energia electrică și reducerea costurilor cu întreținerea.

Aprobarea listei obiectivelor care primesc finanțare va fi urmată de semnarea contractului de finanțare, după care Primăria Timișoara va lansa licitația pentru alegerea firmei care va face Proiectul Tehnic și va executa lucrările. Documentația pentru aprobare a fost executată de STPT și pusă gratuit la dispoziția primăriei.

Durata de execuție a lucrărilor va fi de 12 luni.

Direcția Comunicare-Relaționare

The post Timișoara își modernizează iluminatul public first appeared on Primăria Municipiului Timișoara.

Source