Municipalitatea timișoreană își exprimă regretul pentru plecarea dintre noi a tenorului Corneliu Murgu, fost director al Operei Naționale Române Timișoara

Personalitate  muzicală de notorietate internaţională, tenorul Corneliu Murgu s-a  distins în mod special în peisajul muzicii de operă din România, iar timp de aproape 20 de ani, sub bagheta maestrului Corneliu Murgu, Opera Națională Română Timișoara a devenit o instituție de cultură de  importanță  majoră a orașului. De asemenea, Corneliu Murgu a fost una dintre personalităţile muzicale româneşti de notorietate internaţională, traiectoria carierei sale solistice fiind una spectaculoasă și cu o răspândire geografică impresionantă, cuprinzând cinci continente și strălucind pe cele mai importante scene ale lumii.

Cu profund regret am aflat despre plecarea dintre noi a unui timișorean excepțional, Corneliu Murgu, cel care a condus timp de 19 ani o instituție simbol a orașului: Opera din Timișoara. A fost unul dintre ambasadorii culturali de seamă ai Timișoarei, iar moștenirea lui va rămâne întotdeauna cu noi. Dumnezeu să îl odihnească în pace”, a declarat primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Corneliu Murgu a fost un timișorean care a animat profund spiritul urbei noastre, pentru toate meritele sale, municipalitatea conferindu-i  Titlul de Cetățean de Onoare în anul 2000, pentru contribuţia sa la ridicarea prestigiului oraşului nostru prin prodigioasa activitate artistică atât în plan naţional, cât şi internațional.

Rămâne memorabilă implicarea sa în aniversarea a 20 de ani de la Revoluția Română, atunci când, alături de dl. Ioan Holender și  artiști emeriți, a reuşit să ofere timişorenilor şi ţării întregi un  spectacol de artă totală, cu participarea orchestrelor şi corurilor reunite ale Operei Naţionale Române şi ale Filarmonicii Banatul din Timişoara, un spectacol care a pătruns adânc în sufletul, în memoria şi în sensibilitatea oamenilor care au fost prezenţi atunci în sala Operei, în Piaţa Victoriei sau în faţa televizoarelor, în data de 18 decembrie 2009. Timișorenii îi rămân profund recunoscători pentru toate amintirile de neuitat pe care le-a prilejuit comunității.

Direcția Comunicare-Relaționare

The post Timișoara a pierdut o importantă personalitate culturală first appeared on Primăria Municipiului Timișoara.

Source