Contractul pentru reabilitarea celui mai important liceu cu profil tehnic din vestul României, Colegiul Tehnic E. Ungureanu din Timișoara, va fi semnat zilele următoare de către primarul Dominic Fritz

Licitația pentru proiectarea și execuția reabilitării clădirii istorice a fostei școli de arte și meserii, construită în 1900, în valoare de 18 milioane de lei din fonduri europene, s-a finalizat cu alegerea unui consorțiu.  

„Avem în Piața Huniade două licee cu o însemnate mare pentru istoria, dar și viitorul, de inovație în inginerie a Banatului: Colegiul Tehnic I.C. Brătianu și Colegiul Tehnic E. Ungureanu. La liceul Brătianu  lucrările de renovare se vor finaliza în acest an, iar la Colegiul Ungureanu în 2023. Aici învață viitori experți în automatizări, telecomunicații sau instalații electrice și merită condiții bune de educație și acces la o infrastructură educațională de înaltă clasă”, a declarat primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Pe lângă reabilitarea clădirii din Piața Huniade, obiectivele acestui contract sunt: achiziţia de echipamente IT, materiale didactice moderne şi materiale specifice pentru documentare, pentru creşterea accesului la informaţie şi crearea bazelor pentru utilizarea noilor tehnologii, creşterea accesibilităţii la serviciile educaţionale.

Contractul de finanțare a fost semnat la 18 decembrie 2019. Valoarea totală a proiectului este de  32.948.274,33 lei, TVA inclus, valoarea eligibilă: 29.336.879,86 lei şi valoarea nerambursabilă: 4.732.038,70 lei.

Valoarea estimată a contractului  pentru proiectare și execuție a fost de 20.354.327,97 lei fără TVA. Au fost depuse 3 oferte. 

Valoarea contractului este de 17.982.510 lei fără TVA, durata de realizare este de 21 luni (3 luni proiectare și 18 luni execuție), de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor.

În cadrul contractului proiectarea va viza: se va actualiza documentația tehnico – economică, se va asigura asistența tehnică din partea proiectantului pe parcursul lucrărilor, se va întocmi auditul energetic final; actualizarea documentației tehnico-economice;întocmirea documentațiilor pentru obținerea avizelor și acordurilor, inclusiv pentru Avizul ISU respectiv Scenariu de securitate la incendiu; întocmirea proiectului așa cum a fost construit (as built); audit energetic, expertiză termică și energetică, documentarea informațiilor pentru Cartea tehnică a construcției, inclusiv documentarea instrucțiunilor de exploatare.  

Lucrările de construcții-montaj, care vor fi realizate vor avea termen de garanție de minim 5 ani.

Direcția Comunicare-Relaționare

The post Licitație finalizată pentru reabilitarea Colegiului Tehnic Emanuil Ungureanu first appeared on Primăria Municipiului Timișoara.

Source