O veste mare pentru Pantelimon! În ședința de Guvern, ce a avut loc în această seară, s-a hotărât trecerea terenului unității militare din domeniul public al statului, administrat de Ministerului Apărării Naţionale, în domeniul public al oraşului Pantelimon. Odată cu această hotărâre, primăria poate administra și valorifica acest teren pentru construcția de noi locuințe pentru tineri, un parc, o nouă bază sportivă cu teren de rugby omologat, terenuri artificiale multifucționale, parcare publică, spații comerciale, o nouă școală, grădiniță și o nouă clădire a primăriei. Pentru toate cele mai sus menționate, există proiect făcut de primăria Pantelimon.

Conform hotărârii adoptate de Guvern, primăria Pantelimon are termen de 5 ani de la preluarea terenului, de a face toate demersurile pentru sistematizarea zonei. În planurile de investiții se regăsesc construirea de locuințe și funcțiuni complementare spațiilor de locuit și realizarea unor obiective de interes public local, precum: gospodărie de apă, centru operativ pentru situații de urgență, zonă de agrement, unități de învățământ, complex sportiv, centru comercial (piață).

Consiliului Local Pantelimon va avea obligația de a asigura închirierea, conform legii, a locuințelor ridicate pe terenul Unității Militare către actualii chiriași și către cetățenii cu nevoi locative din Pantelimon.

O altă clauză obligatorie este aceea prin care 50% dintre locuințele construite, dar nu mai puțin de 491 dintre ele, să fie predate în administrarea Ministerului Apărării Naționale, în domeniul public al statului, împreună cu terenul aferent acestora. Termenul este de 5 ani de la preluarea terenului.

Dacă aceste condiții nu vor fi respectate, terenul va reveni în domeniul public al statului, în administarea MApN.

Valorificarea acestui teren va aduce o mulțime de beneficii orașului Pantelimon și locuitorilor.

Source