„Turnee de poveste” la Deva

Primăria Municipiului Deva și Centrul Cultural „Drăgan Muntean” Deva vă invită în perioada 1-3 iulie 2021, la trei concerte extraordinare, parte a unor „Turnee de poveste”.

PROGRAM
Joi, 1 iulie, ora 19:00 – „Orgile României” – locație Biserica Reformată din Deva
Concertul este susținut de un tânăr organist român, aflat la început de carieră, Eduard Antal și face parte dintr-un turneu naţional aflat la a treia ediție. „Orgile României” este povestea unei incursiuni sonore şi vizuale în lumea acestui instrument, aşa cum poate fi el descoperit în România.
Vineri, 2 iulie, ora 19:00 „O harpă de poveste” – locație Sala Pro Arte a Colegiului Național „Decebal” Deva
Concertul aduce pe scenă povestea unui instrument original, construit în 1827, păstrat într-o stare excepțională, instrument care aparţine unei familii cu adânci rădăcini muzicale din România, familia Iuşceanu-Corjos.
După o primă ediţie „open air” în 2020, concertul din acest an va aduce în prim plan o tânără harpistă, Adriana Cîlţea, alături de un şi mai tânăr clarinetist, Petru Pane și de pianista Oxana Corjos.
Sâmbătă, 3 iulie, ora 19:00 „Flautul Fermecat” – locație Sala Pro Arte a Colegiului Național „Decebal” Deva
Eveniment cultural de excepție cu flautistul Ion Bogdan Ștefănescu și Flaut Power (Salomeea Bodea, Carina Gianina Boanță, Mihai Vaida). Ion Bogdan Ștefănescu este singurul artist din România care deţine un flaut din aur de 18k, creaţie a companiei japoneze Muramatsu.
„Incredibil, dar adevăra – Don Giovanni și Flautul Fermecat”, un spectacol de Ion Bogdan Ștefănescu, regia W.A. Mozart.

Accesul la cele trei concerte se face pe bază de invitație. Invitațiile se pot ridica de la Centrul Cultural „Drăgan Muntean” Deva, de luni până vineri, între orele 09:00 și 16:00.
Evenimentul se va desfășura cu respectarea tuturor măsurilor instituite la nivel național pentru prevenirea și combaterea răspândirii virusului COVID-19.

Centrul Cultural „Drăgan Muntean” Deva

Source