Servicii GRATUITE de îngrijiri la domiciliu pentru vârstnici cu venituri de până la 1.000 de lei!

Consiliul Local Deva a aprobat, marți, 28 decembrie 2021, o hotărâre care prevede majorarea, de la 1 ianuarie 2022, a plafonului până la care persoanele vârstnice pot beneficia de SERVICII GRATUITE de îngrijiri la domiciliu, care urmare a modificării nivelului indemnizației sociale pentru pensionari de la 800 de lei la 1.000 de lei.

Astfel, potrivit Hotărârii Consiliului Local nr. 490/2021, persoanele vârstnice din municipiul Deva, fără venituri sau cu venituri de până la 1.000 de lei/lună, care locuiesc singure și se află în imposibilitatea de a se îngriji sau deplasa, pot beneficia, GRATUIT, de servicii sociale de îngrijiri personale la domiciliu, acordate de Direcția de Asistență Socială Deva.

În cazul vârstnicilor cu venituri mai mari de 1.000 de lei/lună, serviciile de îngrijiri la domiciliu se asigură cu plata unei contribuții care se stabilește în funcție de valoarea venitului și de standardele de cost pentru serviciile sociale, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 426/2020.

Serviciile de îngrijiri la domiciliu pentru persoanele vârstnice se realizează în baza unui contract și constau în:

servicii de bază (igienă corporală, hrănire, asistență socială și emoțională)

servicii de suport (prepararea hranei sau transportul acesteia la domiciliu, efectuarea de cumpărături, sprijin pentru plata unor servicii sau obligații curente, activități de menaj)

alte servicii (însoțirea la plimbări și vizite ori la diverse instituții pentru rezolvarea problemelor personale, consiliere socială și juridică)

INFORMAȚII SUPLIMENTARE cu privire la serviciile de îngrijiri personale la domiciliu pentru persoane vârstnice se pot obține la numărul de telefon 0755.878.371 (Biroul Asistență Comunitară), de luni până joi – între orele 8:00-16:30 sau vineri – între orele 8:00-14:00.

 

Direcția de Asistență Socială Deva

Source