Produse medicale de aproape 70.000 de lei pentru cabinetele medicale școlare din Deva

Produse și instrumentar medical în valoare totală de aproape 70.000 de lei vor ajunge în cabinetele medicale din școli și grădinițe, în cadrul unui contract care va fi semnat, marți, 14 decembrie 2021, de Direcția de Asistență Socială Deva – ca urmare a modificării baremului de dotare prin Ordinul ministrului Sănătății și ministrului Educației nr. 438/4629/2021 privind asigurarea asistenței medicale a preșcolarilor și elevilor pentru menținerea stării de sănătate a colectivităților și promovarea unui stil de viață sănătos. 

Obiectul contractului: furnizarea a 23 de tipuri de produse medicale.

Valoarea contractului: 69.336,54 lei. Prețul contractului este ferm (nu va suferi actualizări sau ajustări) și va fi suportat din bugetul local al municipiului Deva.

Durata contractului: până în data de 20 decembrie 2021.

Produsele și instrumentarul medical vor fi furnizate de S.C. „Promedica Com” S.R.L. Hunedoara.

Informații cu privire la denumirea produselor, precum și la cantitățile achiziționate pot fi consultate pe www.primariadeva.ro, Secțiunea Achiziții publice.

Potrivit Ordinului nr. 438/4629/2021, instrumentarul și aparatura medicală, materialele sanitare, medicamentele, dezinfectanții, mobilierul, precum și echipamentele IT și electrocasnice prevăzute în baremul de dotare a cabinetelor medicale din unitățile de învățământ preuniversitar trebuie să existe în permanență în dotarea fiecăruia dintre acestea.

În prezent, în școlile și grădinițele din municipiul Deva funcționează 18 cabinete de medicină generală și dentară, în timp ce asistența medicală școlară este asigurată de 7 medici și 22 de asistente medicale, angajați ai Direcției de Asistență Socială Deva.

Direcția de Asistență Socială Deva

Source