Prioritatea Zero: Încălzirea școlilor din municipiul Deva!

Am avut astăzi, împreună cu cei doi viceprimari și reprezentanți ai unor servicii de specialitate din cadrul Primăriei, o întâlnire cu directorii celor 10 unități de învățământ public din municipiul Deva.

Împreună, am stabilit că prioritatea zero în ceea ce privește investițiile în școli și grădinițe în anul 2021 este dotarea acestora cu centrale termice pe gaz.

Din bugetul general al municipiului Deva vom finanța achiziția a 20 de centrale cu instalațiile aferente, inclusiv montarea lor (școlile și grădinițele au mai multe locații unde este necesară montarea centralei termice pentru fiecare clădire).

Avem și școli care au în derulare sau urmează să deruleze proiecte de reabilitare pe fonduri europene și care au inclus în investiție și montarea de centrale termice.

Până în toamna acestui an, toate școlile trebuie să aibă centralele termice pe gaz funcționale.

Unitățile de învățământ vor avea asigurată căldura și apa caldă fără să mai depindă de sistemul centralizat de încălzire.

Condițiile de studiu și cele de cazare pentru copiii noștri și sănătatea lor sunt prioritare pentru administrația publică locală.

Nicolae-Florin OANCEA

Primarul Municipiului Deva

Source