Primele echipamente de joacă pentru copii cu dizabilități au fost amplasate în Parcul „Cetate”

Copiii cu dizabilități din municipiul Deva vor putea folosi, începând din acest weekend, primele două echipamente de joacă adaptate nevoilor lor. Acestea au fost amplasate, joi, 13 ianuarie 2022, în Parcul „Cetate”, după ce, anul trecut, consilierii locali au aprobat o hotărâre privind incluziunea copiilor cu dizabilități în locurile de joacă, parcurile și zonele de agrement din municipiul Deva.

Noile echipamente sunt prevăzute cu două spații de intrare, nu au etaje, praguri sau scări și sunt vopsite în culori contrastante – toate acestea contribuind la îmbunătățirea accesibilității pentru copiii aflați în scaun cu rotile, dar și pentru cei cu deficiențe de vedere.

Conform instrucțiunilor producătorului, echipamentele de joacă destinate persoanelor cu nevoi speciale pot fi utilizate de copii și adolescenți cu vârsta de maximum 14 ani. De asemenea, copiii sub 7 ani trebuie să fie însoțiți de un adult.

Până la sfârșitul anului 2022, mai multe parcuri și locuri de joacă din municipiul Deva vor fi dotate cu echipamente destinate persoanelor cu dizabilități, potrivit reprezentanților Serviciului Public de Întreținere și Gospodărire Municipală Deva, care administrează zonele de agrement din oraș.

Direcția de Asistență Socială Deva

Source