Întâlnire oficială cu Primarul General al Municipiului Chișinău, domnul Ion Ceban și cu Pretorul Sectorului Buiucani, domnul Vadim Brînzaniuc

Am avut astăzi bucuria să îl primesc la Primărie pe Primarul General al Municipiului Chișinău din Republica Moldova, domnul Ion Ceban, care a fost însoțit de către Pretorul Sectorului Buiucani, domnul Vadim Brînzaniuc.

Am discutat despre modul în care municipiul Deva și Sectorul Buiucani din Municipiul Chișinău pot colabora în diverse domenii. Discuțiile s-au axat pe elementele de ordin economic, educațional, cultural și turistic.

Am stabilit, de asemenea, primele acțiuni și puncte comune pentru dezvoltarea relațiilor de colaborare în domenii de interes reciproc.

Inițiativele de înfrățire între Municipiul Deva și Pretura Sectorului Buiucani din Chișinău au fost demarate în toamna anului trecut.

În luna decembrie 2021, Consiliul Local al Municipiului Deva a aprobat Acordul de Cooperare între Municipiul Deva și Sectorul Buiucani – Municipiul Chișinău din Republica Moldova.

Înfrățirea celor două comunități  a fost aprobată și de către Consiliul Municipal Chișinău, în ședința din luna februarie a acestui an.

 Vizita de astăzi a marcat prima întâlnire oficială între administrațiile publice  locale ale celor două comunități, după perfectarea acordului de cooperare bilaterală.

Sunt convins că vom avea cu toții de câștigat, iar experiențele fiecăruia vor fi utile pentru a pune în practică proiecte comune de dezvoltare economică, socială, culturală, turistică, în beneficiul comunităților noastre.

Nicolae-Florin Oancea

Primarul Municipiului Deva

Source