Devenii își pot plăti începând de astăzi, impozitele și taxele locale pe anul 2022

Contribuabilii persoane fizice și juridice din municipiul Deva își pot achita impozitele și taxele locale pentru acest an, începând de miercuri, 5 ianuarie 2022.

Plata obligațiilor fiscale către bugetul local poate fi efectuată prin două modalități: la ghişeele Direcției Impozite şi Taxe Locale Deva (Bulevardul 1 Decembrie 1918, nr. 16A) – în numerar sau cu cardul și online, pe portalul ghiseul.ro.

Programul de încasări la ghişeele Direcției Impozite şi Taxe Locale Deva este următorul:
– luni, marţi, joi, vineri – între orele 8:30-16:30
– miercuri – între orele 8:30-18:30

Facem precizarea că persoanele nevaccinate au la dispoziție un ghișeu pentru depunere solicitări sau acte, amenajat la intrarea principală a instituției și un ghișeu de plăți amenajat în curtea interioară, cu intrare din strada Octavian Goga (în spatele sediului Casei Județene de Asigurări de Sănătate Hunedoara).

Pentru vizualizarea și plata online a impozitelor și taxelor locale, contribuabilii au la dispoziție portalul ghiseul.ro.

Toate informaţiile despre vizualizarea şi plata online a obligațiilor fiscale la bugetul local sunt disponibile pe www.primariadeva.ro sau pot fi solicitate, printr-un email, la adresa [email protected].

Contribuabilii care achită integral impozitul până la data de 31 martie 2022 beneficiază de o bonificaţie de 5%.

Nivelurile impozitelor și taxelor locale au fost aprobate prin Hotărârea Consiliului Local nr. 494/2021, care poate fi consultată pe www.primariadeva.ro, Secțiunea Hotărâri de consiliu.

Reamintim că impozitele locale pentru persoanele fizice și juridice din municipiul Deva nu s-au majorat în anul 2022, ci au fost doar indexate cu indicele de inflație aferent anului 2020, respectiv 2,6% (comunicat de Institutul Național de Statistică), așa cum prevede Codul Fiscal.

De asemenea și în acest an se păstrează majorarea cu până la 500% a impozitelor pe clădirile și terenurile neîngijite aflate în municipiul Deva.

Direcția Impozite și Taxe Locale

Source