DAS Deva continuă distribuirea laptelui praf GRATUIT!

Direcția de Asistență Socială Deva continuă programul de distribuire a laptelui praf, GRATUIT, pentru copii cu vârsta cuprinsă între 0 și 12 luni, care nu beneficiază de lapte matern.

Laptele praf gratuit este DESTINAT atât copiilor din municipiul Deva, cât și celor din alte localități ale județului, dacă primăriile acestora nu au încheiat un contract cu Direcția de Sănătate Publică Hunedoara pentru distribuirea laptelui praf.

Un copil poate beneficia, lunar, de maximum 5 cutii de lapte praf, în funcție de recomandarea medicului de familie.

Laptele praf se distribuie la sediul DAS Deva (str. I.L. Caragiale, nr. 4), pe bază de REȚETĂ, eliberată de medicul de familie, care va conține următoarele informații:

– denumirea cabinetului medical

– datele de identificare ale copilului (nume și prenume, vârstă și CNP)

– criteriul de încadrare în program (conform Ordinului Ministrului Sănătății și al Ministrului Administrației și Internelor nr. 380/106/2011)

– numărul fișei de consultație

– diagnosticul: „alimentat artificial sau mixt”

– denumirea laptelui praf indicat (Milupa Milumil 1 sau Milupa Milumil 2, în funcție de vârsta copilului)

– cantitatea de lapte praf recomandată

– data prescrierii, semnătura și parafa medicului

Laptele praf gratuit este distribuit în cadrul Programului Național de Sănătate a Femeii și Copilului VI. De la începutul acestei ediții a programului (1 noiembrie 2021) până în prezent, Direcția de Asistență Socială Deva a distribuit 120 de cutii de lapte praf gratuit (Milupa Milumil 1 și Milupa Milumil 2), pentru 24 de copii cu vârsta între 0 și 12 luni.

INFORMAȚII SUPLIMENTARE se pot obține la numărul de telefon 0724.253.852 (Biroul Administrativ), de luni până joi – între orele 8:00-16:30 sau vineri – între orele 8:00-14:00.

Direcția de Asistență Socială Deva

Source