DAS Deva asigură zilnic cumpărăturile pentru persoane vârstnice

Direcția de Asistență Socială Deva asigură zilnic efectuarea cumpărăturilor pentru persoanele vârstnice din municipiu, care beneficiază de servicii de îngrijiri personale la domiciliu – persoane ce locuiesc singure și se află în imposibilitatea de a se deplasa sau de a se îngriji.

Beneficiarii serviciilor de îngrijiri la domiciliu primesc asistență și sprijin pentru realizarea activităților de bază ale vieții de zi cu zi, în funcție de nevoi și de gradul de dependență.

DAS Deva răspunde zilnic solicitărilor venite din partea acestora pentru efectuarea de cumpărături și medicamente sau pentru plata facturilor.

Serviciile de îngrijiri personale la domiciliu sunt acordate de angajați ai Biroului Responsabil de Domeniul Serviciilor Sociale și se realizează în baza unui contract care are ca obiect furnizarea de:

– servicii de bază (igienă corporală, hrănire și asistență socială și emoțională)

– servicii de suport (prepararea hranei ori transportul hranei la domiciliu; activități de menaj; efectuarea de cumpărături; sprijin pentru plata unor servicii și obligații curente)

– alte servicii (consiliere juridică și socială; însoțirea beneficiarilor la diverse instituții, pentru rezolvarea unor probleme personale; însoțirea la cabinete medicale, la plimbări ori în vizite).

Potrivit Hotărârii Consiliului Local Deva nr. 423/2020, beneficiarii serviciilor de îngrijire la domiciliu plătesc o contribuție lunară a cărei valoare se stabilește în funcție de venituri și de gradul de dependență.

Persoanele vârstnice fără venituri sau cu venituri de maximum 799 de lei/lună beneficiază GRATUIT de serviciile de îngrijiri la domiciliu acordate de DAS Deva.

Direcția de Asistență Socială Deva

Source