Comisie de Acord Unic pentru obținerea autorizației de construire

La inițiativa primarului Nicolae Florin-Oancea, astăzi au fost convocați la sediul Primăriei Municipiului Deva reprezentanți ai instituțiilor avizatoare în domeniul obținerii autorizațiilor de construire: APA PROD Deva, E-Distribuție Banat S.A, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Hunedoara, Agenția de Protecție a Mediului Hunedoara, Telecom, Delgaz Grid.

Scopul întâlnirii a fost acela de a constitui Comisia de Acord Unic, organism creat pentru a simplifica obținerea autorizațiilor de construire.

Astfel, nu va mai fi nevoie ca solicitantul să se adreseze fiecărei instituții avizatoare în parte ci, în mod centralizat, documentele necesare autorizațiilor de construire (în format electronic sau fizic) vor fi depuse la Primăria Municipiului Deva.

Următorul pas va fi aprobarea prin Hotărâre de Consiliu Local a înființării Comisiei de Acord Unic și respectiv a regulamentului de funcționare a acesteia.

Prin acest demers, administrația publică locală dorește să elimine birocrația și să faciliteze un acces mai ușor al persoanelor fizice și juridice la obținerea autorizației de construire.

Biroul de presă

Source