Certificate de calificare pentru 12 deveni care primesc ajutor social

Un număr de 12 beneficiari de ajutor social, cu vârste între 19 și 56 de ani, care au participat, anul trecut, la un program gratuit de calificare în ocupația „Îngrijitor spații verzi”, au primit, marți, certificatele de calificare profesională.
Documentul îi va ajuta să-și găsească mai ușor un loc de muncă.
Programul de calificare s-a desfășurat în perioada iunie – august 2021 și a fost organizat de către Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Hunedoara – Centrul de Formare Profesională Deva.
Absolvenții cursului sunt persoane apte de muncă, au cel puțin 4 clase și se află în evidența AJOFM Hunedoara ca șomeri neindemnizați.
Direcția de Asistență Socială Deva încurajează și sprijină înscrierea persoanelor care beneficiază de ajutor social la diferite programe de formare profesională care asigură inițierea, calificarea, recalificarea sau perfecționarea, în vederea creșterii gradului de ocupare a forței de muncă în rândul acestora.
DE REȚINUT! Conform prevederilor legale, beneficiarii de ajutor social care refuză să participe la serviciile pentru stimularea ocupării forței de muncă și de formare profesională oferite de agențiile teritoriale pentru ocuparea forței de muncă pierd dreptul la ajutor social.

Direcția de Asistență Socială Deva

Source