Campanie de promovare a serviciilor sociale!

Direcția de Asistență Socială Deva desfășoară, în această perioadă, o companie de promovare a serviciului social „Îngrijiri personale la domiciliu pentru persoane vârstnice”, destinat persoanelor cu domiciliul sau reședința în muncipiul Deva care nu se pot gospodări și îngriji singure.

În cadrul campaniei, pliante ce conțin informații despre tipurile de servicii acordate, condițiile pe care trebuie să le îndeplinească solicitanții și documentele necesare pentru accesarea acestor servicii vor fi afișate la blocurile de locuințe din mai multe zone ale municipiului.   

Scopul serviciului social „Îngrijiri personale la domiciliu pentru persoane vârstnice” este acela de a limita sau înlătura efectele unor situații care pot afecta viața persoanei vârstnice, prevenind astfel marginalizarea socială sau instituționalizarea acestora.

Serviciile se acordă gratuit persoanelor fără venituri sau cu venituri mici.

Persoanele care au venituri lunare mai mari de 1.000 de lei pot beneficia de „Îngrijiri personale la domiciliu pentru persoane vârstnice” cu plata unei contribuții care se stabilește în funcție de nivelul venitului și de standardele de cost prevăzute în Hotărârea Guvernului nr. 426/2020.

Informații cu privire la serviciile acordate și contribuția persoanelor cu venituri mai mari de 1.000 de lei pot fi consultate în Hotărârea Consiliului Local nr. 490/2021, disponibilă pe www.primariadeva.ro, Secțiunea Hotărâri de Consiliu sau accesând link-ul: http://www.primariadeva.ro/fisiere/userfiles/490.pdf.

Persoanele interesate pot obține INFORMAȚII SUPLIMENTARE la numărul de telefon 0755.878.371 (Biroul Asistență Comunitară), de luni până joi – între orele 8:00-16:30 sau vineri – între orele 8:00-14:00.

Direcția de Asistență Socială Deva

Source