Asociațiile de proprietari din municipiul Deva – verificate de Direcția de Asistență Socială!

Direcția de Asistență Socială Deva – Compartimentul Asociații de Proprietari a efectuat, de la începutul anului, peste 30 de controale la asociațiile de proprietari din municipiul Deva.

Peste 75% dintre verificări au fost efectuate din oficiu, iar celelalte, la solicitarea membrilor asociațiilor.

De asemenea, în alte 38 de cazuri, au fost realizate verificări ale unor documente aparținând asociațiilor, ca urmare a sesizărilor transmise de cetățeni.

În urma controalelor, în activitatea asociațiilor de proprietari au fost constatate neconcordanțe cu privire la:

– obligația asociației de proprietari de a deține un cont bancar și de a constitui fondul de rulment și fondul de reparații, necesare desfășurării activității, dar și pentru repararea și îmbunătățirea proprietății comune

– actualizarea, conform legii, a statutului asociației de proprietari și a regulamentului condominiului (document de ordine interioară al asociației)

– actualizarea contractelor de mandat, contractelor de muncă sau de prestări servicii ale conducerii asociației, care conțin informații incomplete

– repartizarea, conform legii, a cheltuielilor asociației de proprietari, a sumelor cuprinse în facturile emise de furnizorii de utilități etc.

În urma verificărilor, asociațiile de proprietari au fost notificate cu privire la remedierea neconcordanțelor din activitatea desfășurată.

În municipiul Deva funcționează, în prezent, un număr de 448 de asociații de proprietari.

Direcția de Asistență Socială Deva – Compartimentul Asociații de Proprietari reamintește proprietarilor de apartamente din municipiul Deva și reprezentanții asociațiilor de proprietari că pot solicita instituției sprijin, îndrumare sau consiliere cu privire la obligațiile și drepturile ce le revin, potrivit legii, în administrarea proprietății comune.

Informaţii suplimentare se pot obţine la numărul de telefon 0755.878.637, de luni până joi – între orele 8:00-16:30 sau vineri – între orele 8:00-14:00.

 

Direcția de Asistență Socială Deva

Source