Stâlpii de la benzile dedicate transportului public vor fi eliminați

În cadrul ședinței Comisiei pentru Siguranța Circulației în Municipiul Focșani care a avut loc marți, 27 februarie 2024, a fost decisă demontarea parțială a stâlpișorilor care delimitează benzile de circulație pentru transportul public realizate în cadrul proiectului de resistematizare a traficului. Decizia a fost luată la propunerea Primarului Cristi Valentin Misăilă în urma solicitării transmise de către reprezentanții Societății Transport Public Focșani.

Membrii Comisiei pentru Siguranța Circulației au stabilit să fie menținute separatoarele de delimitare a benzilor iar în ceea ce privește stâlpișorii, aceștia să fie menținuți doar la intrarea și ieșirea din intersecțiile cu străzile laterale. 

De asemenea, separatoarele de sens cu stâlpișori vor fi menținute la pistele pentru biciclete.
În cadrul ședinței Comisiei pentru Siguranța Circulației a fost luată decizia montării unor dispozitive de calmare a traficului pe strada Militari, care să prevină apariția accidentelor rutiere.

O altă decizie luată în ședința de marți a vizat montarea unor piloni antiparcare pe strada Vrancei pentru a preveni distrugerea trotuarului de autovehiculele parcate neregulamentar. Stâlpii vor fi montați pe trotuarul din spatele Cimitirului Nordic, până la locuințele particulare. 

Totodată, vor fi montate și indicatoare rutiere cu semnul Oprirea interzisă.

Au fost discutate sesizările cetățenilor referitoare la autoturismele parcate pe strada Horia, Cloșca și Crișan, comisia stabilind să se deplaseze în teren pentru a stabili soluțiile care trebuie aplicate.

De asemenea, membrii comisiei se vor deplasa la  intersecția străzilor Cotești, Avântului și Contemporanul pentru a evalua posibilitatea realizării unui sens giratoriu care să reglementeze circulația rutieră. 

Biroul de Presă al Primăriei Municipiului Focșani

Source