Consiliul Local al Primăriei Municipiului Timișoara s-a întrunit azi, 30.05.2023, în ședință extraordinară. Plenul a fost convocat în vederea dezbaterii mai multor proiecte de hotărâre ce vizează aprobarea documentației tehnico-economice și a indicatorilor tehnico-economici aferenți unor obiective de investiții importante, în special din domeniul educației și sănătății.   

Printre acestea se numără dotări de infrastructură și de creștere a eficienței energetice la: Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timișoara, Școala Gimnazială nr.15, Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară și Colegiul Tehnic “Henri Coandă”. 

Actualizările de documentații tehnico-economice au fost realizate în conformitate cu legislația în vigoare, pentru a acoperi creșterea costurilor materialelor în construcții, evoluția ratei inflației ulterior aprobării documentației tehnico-economice și actualizarea manoperei, ca urmare a creșterii salariului minim în construcții de la 3000 lei la 4000 lei.

Proiectele sunt finanțate prin POR sau PNRR și prin implementarea acestora vor fi realizați pași importanți pentru sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon, prin creșterea eficienței energetice și utilizarea energiei din surse regenerabile. De asemenea, va crește calitatea actului medical și vor fi îmbunătățite condițiile din școlile care beneficiază de aceste fonduri.

Serviciul Comunicare

The post Sprijin pentru implementarea proiectelor cu finanțare europeană first appeared on Primăria Municipiului Timișoara.

Source